Antena Căutare

Cartel Alfa ii cere lui Traian Basescu sa nu promulge proiectul legii pensiilor

Vicepresedintele "Cartel Alfa" sustine ca sindicatele nu sunt de acord cu proiectul Legii pensiilor adoptat de Camera Deputatilor si vor cere presedintelui sa nu o promulge in aceasta forma. In caz contar, sindicatele vor ataca legea in justitie si se vor adresa si organismelor internationale

Liviu Apostoiu a precizat ca Guvernul adopta legi "pe banda rulanta, intelegand ca trebuie sa o ia inainte sindicatelor" si din aceasta cauza protestele confederatiilor sindicale sunt grabite si nu foarte bine organizate, dar ameninta ca vor ataca in justitie Legea pensiilor daca va fi promulgata in forma actuala.

"Nu suntem de acord cu aceasta forma a proiectului de lege si cerem presedintelui sa nu o promulge, altfel o vom ataca in justitie si vom cere sprijin si la Organizatia Internationala a Muncii si la Confederatia Europeana a Sindicatelor", a precizat Apostoiu, citat de Mediafax.

Potrivit liderului "Cartel Alfa", sunt foarte putine sanse ca presedintele sa nu promulge legea. Sindicalistii nu sunt de acord cu prevederea privind cresterea varstei de pensionare si nici cu modul de calcul al punctului de pensie, respectiv in functie de inflatie.

Sindicalistii au mai cerut ca femeile care cresc copii sa poata beneficia de o reducere a varstei de pensionare si sa nu fie penalizate in perioada de crestere a copilului.

Proiectul Legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor, cu 170 voturi "pentru", doua "impotriva" si trei abtineri, in absenta reperezentantilor PSD si PNL, dupa o dezbatere maraton in care parlamentarii care sustin Guvernul au reusit sa isi impuna amendamentele dorite.

Sursa: jurnalul.ro

Bauturi racoritoare expirate confiscate de ANPC... UPDATE! S-a prabusit tavanul hipermarket-ului Carrefour Vitantis! Nu sunt victime!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x