Antena Căutare

Castigul colindatorilor de oras in preajma Craciunului

Colindatorii de la oras castiga in jur de 100 de lei de persoana in preajma Craciunului. Bat cartiere intregi ca sa faca un ban. Nu prea cunosc traditiile, nu stiu ce semnificatie au colindele, insa au spirit de afaceristi. Situatia este diferita la tara, acolo unde obiceiurile inca sunt pastrate cu sfintenie.

Daca ii tragi putin de limba, colindatorii incep sa povesteasca si cum aduna banii: “Banii ii luam si ii numaram seara. Si-i impartim seara fiecare. Cate un milion. Cantam noua zile live, fara improvizatie, fara nimic”

Nu in toate orasele banii curg la fel de usor. Acolo unde sunt mai multi turisti, e piata e mai buna. La Brasov, grupul de colindatori din imaginile de mai sus a strans cei mai multi bani.

Mai exista in Romania si zone in care nu se merge la colindat doar pentru bani. La Bistrita, traditia este repsectata de generatii intregi. E o onoare sa primesti ceata de colindatori in curte. Iar plata se face in covrigi, mere si eventual un paharel de tuica.

In pensiunile de la munte s-a dat startul ospatului din Ajunul Craciunului... Avem parte de un Craciun cu temperaturi de primavara. Vezi aici cum va fi vremea de Revelion!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x