Antena Căutare

Cât a ajuns să coste kilogramul de miel. Cât vor plăti românii pentru masa de Paşte. Preţurile au crescut uluitor

Mielul intră în categoria delicateselor anul acesta și asta pentru că prețul unui miel întreg pentru masa de Paște 2023 este unul foarte mare raportat la prețurile din ultimii ani. De asemenea, ouăle și laptele, produse care nu lipsesc de obicei din casele românilor, vor fi și ele mai scumpe.

imagine cu miel la vanzare pentru masa de paste 2023 Galerie
Românii făceau razie la carnea de miel în ultimii ani, însă rămâne de văzut dacă vânzările vor fi același și în 2023 având în vedere scumpirile care ne afectează, în vreme ce salariile par să rămână aceleași. | Shutterstock.com

Carnea de miel este un produs tradițional, nelipsit de pe mele românilor de Paște. Fie că e vorba doar de friptura de miel sau alte preparate din carne de miel, drob, chiftele, românii aleg să cumpere un miel întreg sau doar o jumătate în funcție de preparat și nevoie.

Scumpirile însă ne fac să cumpănim în fața tejghelei și asta pentru că față de ultimii doi ani, carnea s-a scumpit destul de mult. Prețurile au crescut alarmant la majoritatea produselor, inclusiv la cele de bază, făină, ulei, lapte ouă. Află în rândurile de mai jos cât costă kilogramul de miel acum, în piețe.

Cât a ajuns să coste kilogrmaul de miel în piețe. Masa de Paște 2023 este din ce în ce mai scumpă

Găsim astăzi în piețe, dar și în supermarketuri, produsele esențiale pentru o masă de Paște cu aproximativ 30 % mai scumpe decât anul trecut, potrivit reporterului Antena 3 CNN.

Vorbim în primul rând despre prețul mielului pe care anul trecut îl cumpărăm cu 30/35 de LEI kilogramul, iara cum doi ani cu 20 LEI kilogramul, iar anul acesta se estimează că îl vom cumpăra cu 40/45 de LEI pe kilogram. Asta înseamnă că pentru un miel de 15 kg, românii vor putea scoate din buzunar în jur de 675 de LEI.

Citește și: Preparatul „minune” de pe masa de Paște. Care e cel mai sănătos fel de mâncare tradițional românesc

Totodată, ouăle s-au scumpit față de anul trecut. În medie, un ou costă 1 LEU și 10 bani, dar în anumite piețe se găsesc și la 1 LEU și 20 de bani, însă prețul lor variază în funcție de natura lor. Astfel, un ou de țară poate să ajungă să coste chiar și 1 LEU și 70 de bani.

În ceea ce privește laptele, prețurile s-au modificat cu aproximativ 3 LEI față de anul trecut. În supermarketuri ajunge să coste 1 L de lapte chiar și 9 LEI, potrivit infromațiilor oferite de Antena 3 CNN.

Crescătorii și producătorii vorbesc despre costul furajelor care a provocat aceste schimbări de preț. Furajele s-au scumpit în ultimul an, aproape și-au dublat prețul. De asemenea, inflația este și ea un motiv al scumpirilor. În anul 2021, kilogramul de miel viu se vindea cu 14-15 lei.

Citește și: Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar

Românii făceau razie la carnea de miel în ultimii ani, însă rămâne de văzut dacă vânzările vor fi același și în 2023 având în vedere scumpirile care ne afectează, în vreme ce salariile par să rămână aceleași.

Citește și: Pulpă de miel la cuptor, rețeta lui Sorin Bontea pentru Paște. Ce ingrediente folosești și cum obții o carne fregedă și gustoasă

Un bărbat a fost mușcat de rechin în timp ce făcea parasailing în Marea Roșie. Momentul a fost filmat... (P) Dezvoltarea personală nu este doar pentru adulți. Impactul unor cursuri pentru copii asupra personalității adolescen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x