Antena Căutare

Cât a ajuns să coste un șezlong la Nisipurile de Aur. Salteaua și umbrela nu intră în preț și se plătesc separat

În timp ce românii fug de litoralul nostru, administratorii de plaje din Bulgaria practică „fragmentarea” tarifului pentru un șezlong. Cum ajung turiștii să plătească mai mult.

Cât a ajuns să coste un șezlong la Nisipurile de Aur. Salteaua și umbrela nu intră în preț și se plătesc separat Galerie
Tariful unui șezlong pe litoralul bulgăresc este comparabil cu cel practicat în România, însă turiștii trebuie să plătească, separat, pentru saltea. | Shutterstock

Litoralul bulgăresc se numără de mulți ani printre locurile preferate de vacanță ale românilor, iar Nisipurile de Aur este una dintre cele mai cunoscute destinații. Cei care merg aici, chiar și an de an, spun că au dat litoralul românesc la schimb pe cel vecin pentru că prețurile serviciilor sunt mai mici, iar condițiile mai bune.

Ei bine, vecinii bulgari știu despre afinitatea românilor de a merge pe plajele lor și fie că turiști au observat, sau nu, prețurile s-au mărit și acolo, iar în unele locuri au să fie mai mari chiar și decât cele de la noi din țară.

Cât costă să închiriezi un șezlong la Nisipurile de Aur. Turiștii plătesc în plus până la 10 Euro dacă vor și saltea sau umbrelă

Prețurile de pe litoralul bulgăresc s-au mărit în acest sezon estival, iar în cazul serviciilor oferite de administratorii plajelor au suferit mici modificări. În prezent, pentru un șezlong la Nisipurile de Aur, turiștii trebuie să scoată din buzunar undeva în jur de 13 Leva, echivalentul a 32,5 Lei, preț nu cu mult diferit față de cele de pe litoralul românesc, potrivit romaniatv.net.

Diferența este, însă, că la vecinii bulgari, șezlongurile vin fără saltea. Astfel încăt, cei care își doresc să stea și comod, trebuie să mai plătească 3 Leva (adică 7,5 Lei) pentru saltea.

De asemenea și umbrela este contra cost, iar în total, prețul unui șezlong cu umbrelă și saltea ajunge la 72,5 lei în Nisipurile de Aur. Comparativ, în Mamaia, prețurile se situează între 30-80 de lei, cu băutură inclusă, mai nou.

În plus, de luat în calcul este și costul parcării Spre exemplu, în Sunny Beach sau Nisipurile de Aur, o zi de parcare costă între 10 și 20 Leva/zi în funcție de locație, în timp ce în parcările subterane, prețurile sunt ceva mai ridicate: 20-30 Leva/zi, potrivit economedia.ro.

De asemenea, în ultima perioadă, turiștii au început să se plângă și de prețurile și de serviciile puse la dispoziție de hotelierii bulgari. Cu toate acestea, ca de fiecare dată, tarifele diferă în funcție de momentul ales

Spre exemplu, un sejur de 5 nopți de cazare pentru doi adulți și un copil, la un hotel de 4 stele din Sunny Beach (Effect Grand Victoria Hotel) are un preț de 968 Euro în perioada 1.08 – 6.08, în timp ce pentru perioada 10.09 – 15.09, la același hotel, tot 5 nopți de cazare, costă 465 Euro.

Acest hotel oferă cazare în regim all inclusive și este unul dintre hotelurile bine cotate din cea mai animată stațiune a litoralului bulgăresc – Sunny Beach, notează aceeași sursă.

(P) Încă un pas până la interviul de angajare... Horoscop zilnic 18 august 2022. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x