Antena Căutare

Cât costă o cină romantică în oraş de Valentine’s Day. Rezervările s-au epuizat deja, iar prețurile nu sunt piperate deloc

Astăzi este sărbătorită Ziua Îndrăgostiţilor- Valentine's Day. Cele mai multe cupluri aleg să petreacă această zi specială la restaurant, lucru dovedit de numărul mare de rezervări. Cât costă o cină romantică în oraș și ce oferă bucătarii îndrăgostiților.

imagine cu două persoane care iau masa în oraș de valentine's day Galerie
Astăzi este sărbătorită Ziua Îndrăgostiţilor. Cele mai multe cupluri aleg să petreacă această zi specială la restaurant, lucru dovedit de numărul mare de rezervări. Cât costă o cină romantică în oraș și ce oferă bucătării îndrăgostiților. | Shutterstock.com

Ziua Îndrăgostiţilor sau Ziua Sfântului Valentin, este marcată la nivel global pe 14 februarie. Acest moment special în care se celebrează dragostea, este ziua în care oamenii îşi arată afecţiunea şi îşi trimit felicitări, flori ori bomboane, alături de mesaje de dragoste.

Tot mai multe cupluri aleg să-și sărbătorească dragostea în această zi ieșind din confortul casei și alegând, mai degrabă, restaurantele unde vor fi serviți cu preparate alese. Mai mult decât atât, se vor bucura de un decor special, pentru că în această perioadă toate localurile, supermarketurile și mall-urile sunt decorate în ton cu sărbătoarea.

Citește și: Cum să faci paste cu fructe de mare chiar la tine acasă

Cât costă o masă în oraș pentru două persoane de Valentine's Day

Atât magazinele, cât și restaurantele au făcut pregătiri intense pentru Ziua Îndrăgostiților, Valentine's Day. În restaurante găsim pachete pentru îndrăgostiți, o masă pentru 2 persoane costă în jur de 250 RON, iar majoritatea restaurantelor oferă cadou desertul.

Preferate, la fel ca în fiecare an, sunt dulciurile, iar comercianții au făcut pachete cu ciocolată, bomboane și acadele. Potrivit reporterului Antena 3 CNN, o cutie de acest fel costă în jur de 25/30 RON. În ceea ce privește bijuteriile, prețul acestora diferă în funcție de materialul folosit, dar și de pietrele aplicate. Un lanț simplu de argint cu pandantiv în formă de inimioară costă în jur de 150 RON.

Citește și: Cine este Sfântul Valentin din calendarul ortodox. Nu este sărbătorit pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților

De asemenea, în magazine găsim și pachete ce conțin haine, cosmetice naturale și lumânări. De exemplu, o lumânarea cu aromă de trandafir costă în jur de 30 RON.

Prețurile nu sunt deloc piperate, dacă stăm să ne gândim la valul de scumpiri care a acaparat România în ultima perioadă, astfel, comercianții pun la dispoziție o plajă largă de prețuri pentru fiecare buzunar. Este clar că dragostea nu se poate măsura în valoarea unui obiect, ci în gest.

De ce se sărbătorește Sfântul Valentin și cine a fost

În credinţa populară, Sfântul Valentin a fost un preot în Roma celui de-al treilea secol. Împăratul Claudiu II a interzis căsătoriile, pentru că, spunea el, bărbaţii căsătoriţi sunt soldaţi slabi, iar Valentin a nesocotit regula, despre care credea că este nedreaptă, şi a continuat să oficieze căsătorii în secret.

Când împăratul a aflat, preotul Valentin a fost închis şi condamnat la moarte. În închisoare, el s-a îndrăgostit de fiica temnicerului, iar când a fost dus să fie executat, pe 14 februarie, i-a trimis o scrisoare semnată ”de la Valentinul tău”, potrivit news.ro.

Cel mai vechi mesaj trimis de Ziua Îndrăgostiţilor în limba engleză datează din 1477. Ziua îşi ia numele de la un sfânt celebru, despre care au apărut, de-a lungul timpului, mai multe poveşti.

Devenită una dintre cele mai populare sărbători, astăzi, Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită în majoritatea ţărilor din lume - din Statele Unite până în Mexic, Australia, Franţa şi România.
Până la jumătatea secolului 18, a devenit o sărbătoare obişnuită în rândul tinerilor, prieteni ori iubiţi, din toate clasele sociale. În anii 1900, felicitările imprimate au luat locul scrisorilor, iar acum sute de milioane de astfel de mesaje sunt trimise anual.

Citește și: Mesaje de Sf. Valentin. Cele mai frumoase declarații, urări și felicitări pentru Ziua Îndrăgostiților, 14 februarie

Mesaje de Sf. Valentin. Cele mai frumoase declarații, urări și felicitări pentru Ziua Îndrăgostiților, 14 februarie... A fost cutremur de 5,7 cu replică de 3,4 grade. Este mai mare decât cel de ieri, s-a resimţit în Bucureşti şi în mai mul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x