Antena Căutare

Câte zile mai sunt până la Crăciun 2021. Urmărește live numărătoarea inversă

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători și entuziasmul celor care abia așteaptă 25 decembrie 2021 crește cu fiecare zi. Iată câte zile mai sunt până la Crăciun 2021, când toți credincioșii sărbătoresc Nașterea Domnului Iisus Hristos și Moș Crăciun se odihnește după ce a lăsat tuturor darurile în Ajun, pe 24 decembrie.

calendar si cadouri de craciun langa o burtiera cu textul cate zile mai sunt pana la craciun 2021 Galerie
Iată câte zile mai sunt până la Crăciun 2021, când toți credincioșii sărbătoresc Nașterea Domnului Iisus Hristos și Moș Crăciun se odihnește după ce a lăsat tuturor darurile în Ajun, pe 24 decembrie | Shutterstock.com

Ziua de 25 decembrie 2021, când este Crăciunul, se apropie cu pași repezi. În mai puțin de o lună, casele luminate și aranjate vor fi pline de căldura familiei și mesele de preparate delicioase.

Citește și: 10 detalii neștiute despre filmul Singur Acasă. Ce a ieșit la iveală la 32 ani de la premiera celui mai popular film de Crăciun

Câte zile mai sunt până la Crăciun

Timpul curge repede și în mai puțin de o lună va fi Crăciunul, una dintre sărbătorile preferate ale românilor. În materialul cu numărătoarea inversă de mai jos veți putea urmări, în timp real, câte zile, ore, minute și secunde mai sunt până la momentul în care vom auzi ”Crăciun fericit!”.

Click pe materialul video de mai jos pentru a porni numărătoarea inversă care arată câte zile mai sunt până la Crăciun 2021.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De ce este Crăciunul pe 25 decembrie

Crăciunul a început să fie sărbătorit pe 25 decembrie în secolul al IV-lea în Vest și începând cu cel de-al V secol în Est. Inițial, Nașterea lui Iisus Hristos era celebrată pe 6 ianuarie, când acum este Boboteaza.

Citește și: Când începe Târgul de Crăciun din Sibiu. Condițiile ce trebuie respectate de participanți

Primii creștini au ales datele de 25 decembrie sau 6 ianuarie ca moment al nașterii Fiului lui Dumnezeu pentru că la aceste date, în lumea romană, germanică și orientală se celebrau diverse date de naștere ale zeilor păgâni.

Povestea unui zeu salvator născut din fecioară pe 6 ianuarie sau 25 decembrie nu era deloc nouă. Cele mai multe culte păgâne ale vremii adorau câte un zeu de acest gen.

Așa că pe 6 ianuarie, data când are loc solstițiul egiptean, era celebrată revărsarea apelor Nilului și în „cultele misterelor” locale nașterea „eonului” din fecioară, conform Wikipedia.

Există și o teorie care explică alegerea datei de 25 decembrie pentru celebrarea Crăciunului. Aceasta se referă la creștinarea festivalului păgân de la Roma Dies Natalis Solis Invicti care înseamnă "ziua de naștere a Soarelui Necucerit" și e un eveniment inaugurat de împăratul roman Aurelian (270-275). În cadrul lui era celebrat zeul soare și sărbătorit solstițiul de iarnă de la 25 decembrie.

Citește și: Raed Arafat, despre Crăciunul și Revelionul din 2021. Vor fi sau nu restricții în perioada sărbătorilor de iarnă

Conform acestei teorii, în timpul domniei împăratului Constantin, scriitorii creștini au asimilat Crăciunul ca ziua de naștere a lui Iisus și au asociat-o cu "Soarele neprihănirii" menționat în Maleahi 4:2 (Sol Iustitiae).

(P) Cursurile care-ți permit să deprinzi abilități hard și soft... Restricții de circulație cu ocazia zilei de 1 decembrie, în București. Ce drumuri vor fi închise și care sunt rutele oco...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x