Antena Căutare

Câte zile sunt libere de Sfântul Andrei 30 noiembrie 2018

Zile libere 2018. Când sunt zilele libere de Sfântul Andrei 2018 și câte zile vor avea românii în următoarea minivacanță?

Câte zile sunt libere de Sfântul Andrei 30 noiembrie 2018
zile libere 2018 sfantul andrei 30 noiembrie

Zile libere 2018. Când sunt zilele libere de Sfântul Andrei 2018 și câte zile vor avea românii în următoarea minivacanță? Zile libere de Sfântul Andrei.

O întrebare bună pentru cei care s-au bucurat din plin de toate zilele libere oficiale în 2018. Dacă încă sunteți încă cu gândul la cele 5 zile libere primite de bugetari în august, de Sfânta Maria Mare - Adormirea Maicii Domnului - , ei bine, vă puteți pregăti bagajele deja: urmează alte zile libere, așadar o nouă minivacanță!

În România, printre zile libere legale se numără și data de 30 noiembrie, ziua când pică o altă importantă sărbătoare religioasă, și anume, Sfântul Andrei.

Sfântul Andrei 30 noiembrie 2018 pică într-o zi de vineri, așadar, data poate fi legată de zilele de weekend, iar de sărbătoarea Sfântului Andrei, românii vor beneficia de trei zile libere.

Următoarele zile libere în 2018 vor fi: 1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul.

Sfântul Andrei 30 noiembrie, Ocrototitorul României

Sfântul Sinod al Biserici Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 că sărbătoarea Sfântului Andrei să fie însemnată cu cruce roșie în calendarul bisericesc, iar în anul 1997 Sfântul Andrei a fost proclamat "Ocrotitorul României". Ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească națională.

Peștera în care se crede că a viețuit Sfântul Apostol Andrei, cât timp a propovăduit pe teritoriul românesc, se află la aproximativ 4 km sud-est de localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

În vară anului 1944, Peștera transformată în biserică a fost sfințită de către Episcopul Tomisului, Chesarie Păunescu. La scurt timp după această, trupele rusești invadatoare au distrus-o. Abia după 1990, prin râvnă cuviosului monah Nicodim Dinca, biserică a fost refăcută și redata cultului. Astăzi, mii de credincioși vin aici pentru a se rugă pe locul unde a trăit Apostolul Andrei.

La mulți ani celor ce poartă numele Sfântului Apostol Andrei!

Accident mortal în Mogoșoaia! Medicii ajunși la fața locului n-au mai putut face nimic pentru el! Traficul este îngreuna... Zile libere 2018 școală. Câte zile libere au elevii de Sfantul Andrei?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x