Căutare Live

Un nou BILANȚ! Câți morți au fost înregistrați după cutremurul simulat în România. Numărul este ÎNSPĂIMÂNTĂTOR!

Cel mai recent bilanț al exerciţiului Seism 2018, care a început luni la nivel național, arată că cel puţin 4.587 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 8.585 au fost rănite.

Cel mai recent bilanț al exerciţiului Seism 2018, care a început luni la nivel național, arată că cel puţin 4.587 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 8.585 au fost rănite.

Potrivit acestui bilanț, 50.000 persoane au rămas fără locuinţe, dintre acestea, 11.200 fiind în prezent adăpostite în taberele amenajate de autorităţi la Arena Naţională şi în localităţile Afumaţi şi Voluntari din judeţul Ilfov.

Potrivit scenariului exerciţiilor Seism 2018/ EU-ModEX, evaluarea din cea de-a cincea zi arătă că în urma seismului din 13 octombrie, care a fost urmat de două replici puternice, şi-au pierdut viaţa cel puţin 4.587 persoane, iar 8.585 au fost rănite. Totodată, 839 de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi. Echipele de căutare-salvare au reuşit să salveze 1.828 de persoane.

50.000 persoane au rămas fără locuinţe, dintre acestea, 11.200 fiind în prezent adăpostite în taberele amenajate de autorităţi la Arena Naţională şi în localităţile Afumaţi şi Voluntari din judeţul Ilfov.

La nivelul Municipiului Bucureşti, 48.000 de consumatori nu au energie electrică, iar 55.000 nu au apă curentă.

Pe parcursul zilei de marţi, 185 pacienţi au fost transferaţi între spitalele mobile pentru a fi trataţi în funcţie de gravitatea rănilor, printre care se aflau şi 4 cetăţeni străini, iar 53 au fost transferaţi cu ajutorul aeronavelor Ministerului Apărării Naţionale şi Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne la spitale din Iaşi, Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca.

De asemenea, a fost realizat transferul a 54 de pacienţi către spitale europene şi din afara spaţiului european cu aeronave slovace, suedeze şi israeliene.

În cursul nopţii, 50 de pacienţi ai unei secţii a spitalului ”Nicolae Malaxa” din Bucureşti au fost evacuaţi după producerea unui incendiu. Aceştia au fost transportaţi cu autospeciale ale ISU la unităţi medicale din Bucureşti şi judeţele Galaţi şi Vrancea.

Totodată au fost executate 141 de misiuni pentru scoaterea de sub dărâmături a 215 persoane.

Un exerciţiu naţional intitulat "Seism 2018" a început, sâmbătă, la ora 9.00, scenariul acestuia presupunând că s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost urmat de două replici, cu magnitudinea de peste 5 grade.

Conform scenariului, cel mai afectat ar fi municipiul Bucureşti. Au fost afectate 5.240 de clădiri (460 distruse total, 1.700 distruse parţial, iar 3.080 nu mai prezintă siguranţă pentru locuit).

Conform scenariului, în urma cutremurului, au fost distruse şase spitale din Bucureşti, 23 de unităţi spitaliceşti au fost distruse parţial, iar 9 au fost avariate, dar au rămas funcţionale.

România a solicitat şi a primit ajutor internaţional de la mai multe state care au trimis personal medical, aparatură, aeronave şi spitale mobile.

Schimbări privind vânzarea terenurilor agricole. Ministrul Agriculturii: “Eu nu mă joc cu cifrele, eu nu mă joc cu vorbe... Probleme cu noua lege a pensiilor? Ce consecințe GRAVE ar putea avea modificarea...
Parteneri
Rețetă de zacuscă de vinete. Cea mai îndrăgită conservă din legume
Catine.ro
Ultimele știri
x