Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Cazul Caracal, dezvăluire bombă! Gheorghe Dincă, dus la detectorul de minciuni! Ce arată aparatul

Gheorghe Dincă a fost adus în Bucureşti, în arestul central al Poliţiei Capitalei. A fost cazat într-o celulă din aripa renovată și urmează să fie supus testului poligraf! Camera de 15 metri pătraţi are trei paturi, aer condiţionat şi grup sanitar separat de restul încăperii.

Cazul Caracal, dezvăluire bombă! Gheorghe Dincă, dus la detectorul de minciuni! Ce arată aparatul

Gheorghe Dincă a fost adus în Bucureşti, în arestul central al Poliţiei Capitalei. A fost cazat într-o celulă din aripa renovată și urmează să fie supus testului poligraf! Camera de 15 metri pătraţi are trei paturi, aer condiţionat şi grup sanitar separat de restul încăperii.

Surse din anchetă susțin că Gheorghe Dincă va fi supus testului poligraf (detectorul de minciuni), pentru ca oamenii legii să descopere în ce măsură criminalul de la Caracal a spus adevărul sau a mințit.

CRIMINALUL DE LA CARACAL. Surse din anchetă susţin că Gheorghe Dincă a spus deja că este de acord. Testarea va fi înregistrată integral şi se va face într-o încăpere - "unu la unu".

CRIMINALUL DE LA CARACAL. Camera este de dimensiuni medii şi pereţii au o culoare semi-închisă. Un decor simplu care trebuie să creeze o stare de confort. Luminozitatea este difuză, plăcută şi tot procesul este înregistrat audio-video. Camera de luat vederi este încastrată în perete şi capitonată în culoare verde, pentru a nu produce stări de nervozitate nedorite.

GHEORGHE DINCĂ, LA TESTUL POLIGRAF

În mijloc sunt o masă şi două scaune. Pe masă stă sistemul de testare. Pe unul dintre scaune stă criminalistul psiholog, pe celălalt, faţă în faţă cu el, e Gheorghe Dincă. În tot acest timp, Dincă nu este păzit şi nu este legat. Testul are 10 întrebări, iar răspunsurile sunt cu "da" sau "nu". Primele trei sunt de control: „Te numeşti Gheorghe Dincă? DA! Afară e zi? Nu!”. Următoarele patru întrebări ţin strict de anchetă. Una dintre ele este şi cea mai importantă: „ai mai ucis alte persoane în afară de Alexandra şi Luiza?”.

CRIMINALUL DE LA CARACAL. Iar ultimele trei întrebări arată reacţia celui testat şi sunt compuse din informaţii cunoscute de ambele părţi, cum ar fi: „ai participat la cercetările efectuate pe proprietatea ta? Da sau nu”.

„Dincă va fi întrebat dacă dorește să facă testul. Se va constata înainte dacă este apt pentru a fi testat, iar procurul de caz va decide ce va fi întrebat. Testul are de regulă 10 întrebări. Trei întrebări vizează cazul în sine, iar restul sunt neutre și de control. Procurul de caz ordonă ce întrebări se pun. Un test dacă se aplică durează vreo 5 minute cu pauză între teste și se adună. Eu, în general, aloc o oră înainte de testare, o oră testarea și o oră analiza poligraf și scrierea expertizei”, a precizat expertul-poligraf Liviu Chesnoiu, conform celor de la antena3.ro.

Recomandari