Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Sacrificiul

Bombă în cazul Caracal! Testele ADN vor fi refăcute, deși oasele sunt degradate! Ce a anunțat INML

Anunț de ultimă oră făcut de oficiali ai Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti! Cazul crimelor de la Caracal devine tot mai complicat și analizele ADN vor fi reluate!

Anunț de ultimă oră făcut de oficiali ai Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti! Cazul crimelor de la Caracal devine tot mai complicat și analizele ADN vor fi reluate!

Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti a precizat marţi că în cazul de la Caracal se continuă "cu celeritate" activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete.

CRIMELE DE LA CARACAL. În acest sens, susţin reprezentanţii INML, se continuă efectuarea testelor şi procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase.

Totodată, arată sursa citată, "pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei", se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare.

CRIMELE DE LA CARACAL. La acest moment, INML "Mina Minovici" Bucureşti, prin experţii săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activităţi specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML "Mina Minovici" Bucureşti nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale. Datele medico-legale conţinute în aceste rapoarte de expertiză au valoare ştiinţifică şi constituie elemente probatorii la dispoziţia organelor de justiţie", arată aceeaşi sursă.

CRIMELE DE LA CARACAL. INML subliniază că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe şi necesită timp.

CRIMELE DE LA CARACAL. "Faţă de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite şi comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obţinute sunt parţiale", mai precizează INML.

Sursa: Agerpres