Antena Căutare

Ce au făcut niște refugiate din Ucraina, imediat după ce au ajuns în România. Mii de români au reacționat imediat

Câteva refugiate din Ucraina au făcut ceva complet neașteptat, la scurt timp după ce au ajuns în România. Întâmplarea a stârnit numeroase reacții în mediul online.

imagine cu o femeie refugiata din ucraina Galerie
Femeile din Ucraina au făcut un gest ce i-a uimit pe mulți români | sursa foto: Shutterstock

În ultima perioadă, tot mai mulți refugiați ucraineni au trecut granițele țării noastre, pentru a scăpa din calea războiului. Unii aleg doar să tranziteze țara noastră, în timp ce alții rămân aici, sperând că își vor reface viețile. Niște refugiate însă au făcut ceva complet neașteptat și întreaga poveste a ajuns pe internet și a stârnit numeroase reacții.

Ce au făcut niște refugiate din Ucraina, la scurt timp după ce au ajuns în România

Conflictul declanșat de Rusia în Ucraina a dus, în mod inevitabil, la apariția unui val mare de refugiați. O parte dintre cei care au ales să fugă de pericol au ales să treacă granițele României, unii doar în tranzit, alții alegând să rămână aici până găsesc transport, cazare, un loc de muncă sau până la rezolvarea conflictului din Ucraina.

Citește și: Ce au făcut refugiații din Ucraina, după ce românii au strâns donații uriașe de mâncare, haine și alte produse

Foarte mulți români și-au pus la dispoziție casele pentru a oferi astfel cazare gratuită refugiaților, dar au fost și persoane care au donat bani, haine, obiecte de igienă, jucării și multe altele.

Pe Facebook, în cadrul unui grup dedicat ajutorătii refugiaților ucraineni din țara noastră, un român a făcut o dezvăluire surprinzătoare. Omul a arătat ce gest complet neașteptat au făcut niște refugiate din Ucraina, la scurt timp după ce au ajuns în România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Femeile au venit în țara noastră și au fost extrem de recunoscătoare pentru ajutorul primit de la diferiți români. Totuși, acestea au dorit să câștige niște bani ca să „nu fie o povară” pentru cei care au sărit în ajutorul lor și au făcut ceva complet neașteptat: s-au apucat de gătit vareniki, cunoscuți la noi sub numele de colțunași.

Citește și: Fenomen periculos apărut în România, după venirea refugiaților din Ucraina. Tot mai mulți români au semnalat problema

Cineva le-a pus la dispoziție o bucătărie și toate cele necesare și, după ce și-au făcut o pagină de Facebook, refugiatele din Ucraina s-au apucat de făcut vareniki. În mod surprinzător, comenzile au început să curgă și au devenit din ce în ce mai multe la număr.

„S-a întâmplat că a trebuit să ne părăsim casa pentru o vreme (sperăm că nu pentru mult timp). Vă mulțumim pentru primirea călduroasă în România. Probabil că nu vom înceta să vă mulțumim. Dar nu vrem să fim o povară pentru cetățenii români de rând. Prin urmare, am decis să gătim și să vindem găluște ucrainene foarte gustoase. Sperăm să vă placă și dumneavoastră”, a fost mesajul publicat la mijlocul lunii martie de către femeile din Ucraina.

Acum însă, acestea au decis să se întoarcă în țara lor, chiar dacă războiul nu s-a terminat. Mulți români s-au rugat de ele să rămână în România și să continue micuța afacere cu vareniki, dar refugiatele au explicat faptul că nicio afacere, oricât de înfloritoare, nu merită mai mult decât sentimentul de a fi alături de familie și cei dragi, așa că au decis să se întoarcă la rudele lor din Ucraina, ca să le fie alături.

Anunț Termoenergetica: Peste 1.100 de blocuri din București nu vor avea apă caldă până sâmbătă. Ce zone sunt afectate... Rezultate extrageri Loto 7 aprilie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x