Antena Căutare

Ce avere ar avea Vladimir Putin, președintele Rusiei. Ar fi de fapt cel mai bogat om din lume

Averea lui Vladimir Putin ar fi de fapt secretul cel mai bine păstrat al Rusiei. Specialiștii au putut face estimări, însă cifrele reale par aproape imposibil de găsit în acte sau declarații de avere. „Tot ceea ce aparține teritoriului Federației Ruse, Putin consideră a fi proprietatea sa”, declară un bancher rus exilat.

colaj de fotografii cu vladimir putin in timp ce este la o conferinta si zambind Galerie
Averea lui Vladimir Putin ar fi de fapt secretul cel mai bine păstrat al Rusiei. Specialiștii au putut face estimări, însă cifrele reale par aproape imposibil de găsit în acte sau declarații de avere. | Getty

Averea lui Vladimir Putin a fost pentru mulți un mister. În timp ce unii sunt de părere că agoniseala sa depășește orice sumă pe care cineva ar putea să și-o închipuie, alții cred în cifrele declarate.

Forbes, sursa universal acceptată de informații despre averile celor mai celebri oameni de pe mapamond, l-a numit pe Vladimir Putin „cel mai bogat din lume”, dar nu oferă o estimare a averii sale nete.

Forbes se chinuie de peste 20 de ani să afle, însă este dificil deoarece, explică un purtător de cuvânt că reținerile sunt legate de faptul că „tot ceea ce aparține teritoriului Federației Ruse, Putin consideră a fi proprietatea sa”, a declarat bancherul rus exilat Serghei Pugaciov pentru The Guardian (Pugaciov și-a câștigat în timp porecla de „bancherul lui Putin”).

El a spus că „orice încercare de a calcula valoarea netă a averii lui Vladimir Putin este o pierdere de timp. ​​”Este cea mai bogată persoană din lume până când nu va mai fi la putere", a mai declarat el, potrivit townandcountry.

La cât este estimată averea lui Vladimir Putin. Ar fi de fapt cel mai bogat om din lume

Vladimir Putin câștigă în jur de 8,6 milioane de ruble pe an (149.000 de dolari) ca cel mai înalt funcționar în stat. Salariul raportat al lui Putin în 2015 a fost de 8,9 milioane de ruble (aproximativ 137.000 USD, potrivit informațiilor oferite de Serghei Pugaciov după ce un reprezentant al Biroului de presă și informare al președintelui Federației Ruse a răspuns: „Această informație nu are substanță. După cum probabil știți, declarațiile privind veniturile și proprietatea domnului Putin sunt publicate anual pe http://kremlin.ru/structure/administration/income-reports”.

CEO-ul Hermitage Capital Management, Bill Browder, a declarat Comitetului Judiciar al Senatului că, după părerea sa, președintele rus este „cel mai bogat om din lume”, cu o avere netă de 200 de miliarde de dolari.

Citește și: Klaus Iohannis, declarație în contextul operațiunilor militare ale Rusiei în Ucraina: "Niciun român nu trebuie să se teamă"

Celebritynetworth.com are o estimare mai conservatoare: 70 de miliarde de dolari, ceea ce corespunde cifrei pe care analistul politic rus Stanislav Belkovsky a dat-o Biroului de Jurnalism de Investigație în 2012. Finanţatorul american Bill Browder a declarat pentru The Washington Post că averea președintelui rus este mai degrabă de 278,4 miliarde de dolari, în urma informațiilor apărute în 2017. Însă, specialiștii susțin că averea acestuia ar fi mult mai mare. Unele voci spun că Vladimir Putin ar fi de fapt cel mai bogat om de pe planetă, dar că ăși ascunde veniturile.

Citește și: Imagini tulburătoare surprinse în Ucraina, la câteva ore după ce a început războiul cu Rusia. Oamenii se grăbesc să plece din țară

Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei

Vladimir Putin a autorizat joi dimineața, în jurul orei 05:00, o operațiune militară în estul Ucrainei în zonele separatiste din est. Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov, dar şi în alte oraşe. A fost impusă legea marţială în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului Naţionale de Securitate să declare legea marţială. El a discutat la telefon cu preşedintele american Joe Biden. Şapte persoane au fost ucise joi, în bombardamente ale Rusiei în Ucraina, anunţă poliţia ucraineană, relatează BBC News.

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, Vladimir Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas, cerând forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor de stat RIA-Novosti şi TASS.

"Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Vladimir Putin.

“Dreptatea şi adevărul sunt de partea Rusiei”, a subliniat Vladimir Putin, notează news.ro.

Citește și: Război în Ucraina, ziua 2 LIVE TEXT. Zelenski cere mai multe sancţiuni pentru Rusia: "Presiunea trebuie să crească!" / Putin mobilizează noi trupe în Belarus pentru a lua cu asalt Kievul

Mărturia unei tinere din Ucraina care a fost trezită de bombardamente și împușcături: ”Am fugit pe balcon"... Cum arată și cu ce se ocupă fiicele lui Vladimir Putin, Maria și Katerina. Președintele Rusiei le-a ținut ascunse de pub...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x