Antena Căutare

Ce este și unde se poate completa Formularul de localizare a pasagerului. Românii care se întorc în țară trebuie să îl completeze

Formularul de localizare a pasagerilor este obligatoriu pentru toate persoanele care vin în România. Documentul poate fi completat doar online.

colaj de fotografii cu persoane cu mască în pandemia de covid-19
Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României, mai spune sursa menţionată. | shutterstock

Formularul digital de intrare în România devine obligatoriu din data de 20 decembrie, la adresa plf.gov.ro, iar autorităţile au precizat că acest document nu trebuie tipărit, iar verificarea sa nu va afecta timpul de aşteptare, fiind citit automat de dispozitivele poliţiştilor de frontieră.

Acest formular cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la: identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în ţară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinaţie şi, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoţesc.

“Formularul digital de intrare în România va putea fi completat doar electronic din aplicaţia PLF.gov.ro, dezvoltată de STS, pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de autorităţile medicale. Aplicaţia PLF.gov.ro va deveni operaţională începând de duminică, 19 decembrie, astfel încât cei care vor intra în ţară în data de 20 decembrie să aibă timpul necesar să completeze formularul.

În acest moment, colegii mei realizează ultimele testări de securitate şi de performanţă, iar începând de mâine, de pe orice telefon, tabletă sau calculator cu conexiune la internet va putea fi accesată această aplicaţie”, a explicat purtătorul de cuvânt al STS, potrivit news.ro

Citește și: OUG privind implementarea formularului digital de intrare în România a fost adoptată. Ce trebuie să știi despre acest certificat

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă, a declarat, sâmbătă, că poliţiştii de frontieră află în câteva secunde dacă persoana respectivă are completat sau nu formularul digital de intrare în ţară.

“Poliţistul de frontieră efectuează formalităţile de control prin verificarea automată a paşaportului sau cărţii de identitate pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile de intrare în ţară. Poliţiştii de frontieră vor verifica autenticitatea şi valabilitatea certificatului verde. După citirea automată a acestor date, în aplicaţia Poliţiei de Frontieră, într-un interval de câteva secunde, poliţistul primeşte confirmarea existenţei sau inexistenţei formularului digital de intrare în România.

În funcţie de rezultatul verificării, datele sunt trimise către Direcţia de Sănătate Publică în vederea luării măsurilor ce se impun. Documentul nu trebuie tipărit, el este citit automat prin intermediul dispozitivelor aflate la dispoziţia Poliţie de Frontieră.Verificarea existenţei sau inexistenţei PLF-ului nu va afecta timpul de aşteptare la controlul de frontieră, având în vedere că este citit automat în dispozitivele noastre”, a transmis Fabian Bădilă.

Citește și: A fost cutremur cu magnitudinea de 4.1 pe scara Richter. Unde s-a produs și zonele în care s-a resimțit

Cum se completează Formularul de localizare a pasagerilor

1. Autentificare: se introfuce adresa de de e-mail şi se apasă butonul Autentificare. Dacă este valid, veţi fi informat că s-a trimis un link. Verificaţi e-mailul, accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului, potrivit Observatornews.ro.

2. Butonul verde Formular nou, din dreapta-sus a ecranului. Apoi, selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau opţiunea Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.

3. Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie.

4. Este necesară completarea numărului de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.

5. Selectaţi modul de călătorie (autoturism, tren, autocar, avion sau vapor) şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de mijlocul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie.

6. Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă.

7. Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei.

8. Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.

9. Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.

10. Apăsaţi butonul verde Salvează, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România.

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României, mai spune sursa menţionată.

„Diferenţa dintre numărul persoanelor care şi-au creat cont în platformă şi al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicaţia, ce informaţii sunt solicitate sau care sunt paşii necesari pentru completare”, arată comunicatul de presă al GCS.

Conform sursei citate, cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

  • Aeroportul International „Henri Coandă” - 5.221
  • Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj - 1.193
  • Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955
  • Punctul de Trecere a Frontierei Borş – 742
  • Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708

Citește și: Alertă cu bombă la o stație de metrou din Capitală. Ce s-a găsit pe peron. Autoritățile au făcut verificările necesare

(P) Urmează un curs navigație categoria D!... Ştefan Bănică susţine Concert extraordinar de Crăciun, realizat în exclusivitate pentru televiziune, pe 25 decembrie, la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x