Antena Căutare

Ce fel de simptome au persoanele infectate cu varianta Omicron (sud-africană) a coronavirusului

Simptomele noii variante de COVID-19 sunt neobişnuite, însă uşoare, spune Preşedinta Asociaţiei Medicale Sud-Africane.

coronavirus omicron
În afară de oboseală, ei suferă de dureri musculare, tueşsc sec şi prezintă ”o mâncărime în gât”, detaliză ea. | shutterstock

Preşedinta Asociaţiei Medicale Sud-Africane, dr. Angelique Coetzee, care a primit în ultimele zece zile persoane cu teste COVID-19 pozitive, spune că aceşti pacienţi prezintă simprome neobşnuite şinu necesită internarea la spital.

”Ceea ce le aduce la cabinetul meu” din Pretoria ”este oboseală extremă”, declară ea.

Ce simptome au oamenii infectați cu varianta Omicron

Majoritatea acestor pacienţi sunt bărbaţi în vârstă de până la 40 de ani, dintre care mai puţin de jumătate sunt vaccinaţi.

În afară de oboseală, ei suferă de dureri musculare, tueşsc sec şi prezintă ”o mâncărime în gât”, detaliză ea. Doar câţiva dintre aceşti pacienţi prezentau o febră slabă.

Dr. Coetzee subliniază că se cunosc puţine lucruri despre cât de periculoasă este varianta omicron, pe care OMS a calificat-o ”îngrijorătoare”. ”Eu nu spun că nu există bolnavi grav”, însă, ”pentru moment, chiar şi pacineţii pe care i-am văzut şi nu erau vaccinaţi au simptome uşoare”, subliniază ea.

Citește și: Ce restricții apar după descoperirea tulpinii africane de Covid-19. Rafila: Nu putem exclude apariţia de cazuri şi în România

Pfizer-BioNTech se lansează în producerea unei doze specifice ”booster” de vaccin împotriva variantei Omicron

Pfizer şi BioNTech - care dezvoltă împreună cel de-al doilea cel mai administrat vaccin din lume, după vaccinul AstraZeneca-Oxford - au lansat un studiu pentru a verifica dacă acest vaccin răspunde în mod favorabil Omicron.

Alianţa Pfizer-BioNTech a decis să accelereze producerea unei doze specifice ”booster” de vaccin împotriva variantei omicron a SARS-CoV-2, care să fe gata în 100 de zile, anunţă luni compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, relatează BFMTV, citat de news.ro.

Studiul cu privire la efienţa vaccinului iniţial este menţinut, însă cele două laboratoare farmaceutice vor să câştige timp prin adaptarea formulei vaccinului.

Pfizer şi BioNTech voiau să verifice eficienţa vaccinului actual în privinţa noii variante Omicron a SARSA-CoV-2, însă au decis până la urmă să accelereze crearea unei noi versiuni, la fel ca laboratoarele farmaceutice concurente.

În doar câteva zile, Omicron a devenit o sursă de îngrijorare la nivel mondial şi a antenat deja înciderea fornitierelor unor ţări. Este vorba despre o miză importantă, deoarece nu se ştie încă dacă Omicron poate evita vaccinurile actuale.

Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului acestei noi tulpini, însă este necesar ca producţia industrială să fie adaptată ulterior.

Citește și: Raed Arafat, despre Crăciunul și Revelionul din 2021. Vor fi sau nu restricții în perioada sărbătorilor de iarnă

Până în prezent, doza ”booster” permite să se facă faţă diverselor variante care au devenit dominante în lume - britanică (alpha) şi apoi indiană (delta).

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, concurentă, a anunţat săptămâna trecută că pregăteşte un vaccin specific, care urmează să fie gata în prmul trmestru al lui 2022.

AstraZeneca-Oxford şi Novavax mizează, la rândul lor, pe o modificare a vaccinurilor lor. Varianta omicron a SARS-Cov-2 - prezentă în Africa, Asia şi Europa - rămâne în continuare înconjurată în mister.

Citește și: Pfizer anunță categoria de vârstă pentru care vaccinul oferă protecție pe termen lung. Adolescenţii de 12-15 ani pot fi protejați

”Este, oare, mai periculoasă decât alte (variante)? Pentru moment, nu avem niciun element care să ne facă să credem că este mai patogenă şi nu din cauză că are mai multe mutaţii este mai patogenă”, declară BFMTV un consultant în sănătate.

(P) 5 locuri de muncă în București, unde te poți angaja fără experiență... Programele Antenei 1, preferatele românilor în zi aniversară. Postul TV a fost lider detaşat de piaţă la nivelul întregi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x