Antena Căutare

Ce înseamna literele M+S, M.S. sau M&S de pe anvelopele de iarna. Explicațiile RAR

Șoferii trebuie să fie pregătiţi din timp să circule în siguranţă pe şosele, chiar dacă nu a venit încă iarna.

imagine cu anvelope de iarna
Vremea rece se instalează și condițiile meteorologice îi avertizează pe șoferi că trebuie să facă anumite îmbunătățiri în cee ace privește funcționarea mașinilor lor. | shutterstock

Codul Rutier îi obligă pe conducătorii auto să aibă cauciucuri de iarnă când circulă pe drumuri cu noroi, zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică.

Cauciucurile de iarnă all season. Ce înseamnă M+S, M.S. sau M&S

Iniţiale precum MS, M+S sau M&S sunt marcate pe toate anvelopele de iarnă şi pot fi uşor recunoscute: „TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi şi zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră”, potrivit unui comunicat transmis RAR, citat de Adevărul.ro.

"Registrul Auto Român respinge cu fermitate informaţiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

În media a fost preluat şi interpretat tendenţios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăseşte pe site-ul instituţiei, fără a fi fost solicitat şi un punct de vedere al Registrului Auto Român”, transmite RAR.

Citește și: Cele mai importante revizii auto pe care ar trebui să le faci cât mai curând

Realizate dintr-un material mai moale, anvelopele de iarnă îşi păstrează proprietăţile la temperaturi sub 7 grade Celsius, oferind aderenţă bună chiar şi în condţii de carosabil acoperit de noroi, zăpadă sau gheaţă. Compoziţia lor chimică oferă nu numai un contact bun cu carosabilul, dar şi performanţele de frânare superioare, în sezonul rece.

Citește și: Cum trebuie alese anvelopele de iarnă și cum echipăm mașina pentru sezonul rece

„Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment. Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declaraţie de presă având ca subiect anvelopele de iarnă! Prin urmare, atâta timp cât posesorii de autovehicule respectă legislaţia în vigoare şi folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele marcate cu literele M şi S NU EXISTĂ SANCŢIUNI!”, mai subliniază RAR.

BUCOVINA ATV CHALLENGE, succes de la prima ediție!... Charmane Isabella este considerată "prea frumoasă" ca să fie șofer de autobuz. Ce spun călătorii când o văd că...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x