Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Ce s-a întâmplat cu familia care a desigilat sicriul unui bărbat ucis de COVID-19. Aproape 100 de oameni au participat la înmormântare

Aproape o sută de persoane au participat, la Gura Humorului, la înmormântarea unui bărbat mort în urma infecției cu noul coronavirus. Rudele decedatului au desigilat sicriul, fiind convinși că nu virusul l-a răpus.

Ce s-a întâmplat cu familia care a desigilat sicriul unui bărbat ucis de COVID-19. Aproape 100 de oameni au participat la înmormântare

La cererea Poliției, familia bărbatului care a murit în urma infecției cu noul coronavirus a acceptat să resigileze sicriul și să facă înmormântarea chiar în ziua în care trupul neînsuflețit al suceveanului a fost ridicat de la morga Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Potrivit Adevărul, familia avea de gând să îl înhmumeze pe 2 iulie, încălcând reglementările legate de persoanele decedate în urma infecţiei cu SAR-Cov-2.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a precizat că rudele bărbatului decedat nu au fost agresive şi că n-a fost nevoie de o intervenţie în forţă a poliţiştilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale, care s-au deplasat, preventiv, la faţa locului.

Concediile românilor, un pericol! Masca ar putea deveni obligatorie și în aer liber: „Nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive”

Înmormântare cu amendă

Pentru că a desigilat sicriul, în ciuda faptului că a semnat în momentul în care a preluat trupul neînsuflețit al bărbatului că va respecta măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, văduva a fost amendată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Femeia are de plătit 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități. Dacă va fi achitată în termen de 15 zile, amenda se reduce la jumătate.

Aproape o sută de oameni au participat la înmormântare. Cinci dintre cei prezenţi au fost obligaţi de inspectorii DSP să se autoizoleze pentru 14 zile.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Din toamnă, iar în carantină? Cum putem evita măsuri drastice, în timpul valului doi de coronavirus. Ce recomandă șefa comisiei COVID-19

„Uitaţi ce să întâmplă la noi, în România”

Oamenii ar fi încercat să își justifice gestul spunând că nu au fost informate că n-au voie să ridice capacul coşciugului.

În timpul înmormântării, unul dintre participanți a intrat în direct, pe Facebook, din cimitir, și a început să strige că bărbatul ar fi murit, de fapt, de cancer. Postarea a fost, ulterior, ștearsă, însă imaginile pot fi văzute AICI.

Copilă de doi ani, luată de un bărbat străin, din parc! Răpirea a fost filmată: „Iubesc copiii! Ei sunt totul pentru mine” - VIDEO

„Uitaţi ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer şi ne obligă să-l înmormântăm de COVID ca să ia bani. Uitaţi, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID şi el a murit de cancer. Uitaţi, oameni buni, ce legi sunt!”, a spus Marin Suciu.

Recomandari