Live acumObservator 12
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Răsturnare de situație în cazul de la Caracal. Ce s-a întâmplat cu șefii din Poliție care l-au ajutat pe Gheorghe Dincă să scape de probe

Cazul de la Caracal e departe de a fi rezolvat, însă fiecare zi aduce noi detalii despre crimele revoltătoare comise de Gheorghe Dincă. Acum, însă, se pare că polițiștii care l-ar fi ajutat pe monstrul din Caracal să scape de probe au fost puși sub acuzare.

Ce s-a întâmplat cu șefii din Poliție care l-au ajutat pe Gheorghe Dincă să scape de probe

Conform unor citate de un post de televiziune, șefii Poliției din Caracal vor fi puși sub acuzare pentru fapte extrem de grave, ei fiind citați la Secția Specială.

Potrivit sursei citate, Nicolae Alexe și Sîrbu Ionel, foști șefi adjuncți ai IPJ Olt, au fost citați la Secția Specială. Motivul citării este faptul că cei doi polițiști, Nicolae Alexe și Sîrbu Ionel, au fost într-un concediu îndelungat, iar acum sunt cercetați pentru abuz în serviciu.

Bombă în cazul Caracal! Gheorghe Dincă îl dă în judecată pe Tonel Pop, după ce a sărit la el în timpul audierii! „Mi-a spus că dacă am fete e posibil să fie violate”

În dosarul deschis de Secţia Specială de investigare a magistraţilor sunt deja puşi sub acuzare procurorul Cristian Ovidiu Popescu, pentru abuz în serviciu pentru modul în care nu a acționat în salvarea Alexandrei Măceşanu, Violeta Mirea, fosta șefă Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni, dar şi alţi poliţişti. Vasile Marian și Eugen Țenea sunt acuzaţi de abuz în serviciu în dosarul de la Caracal.

De asemenea, procurorii au stabilit că procurorul Popescu „a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6:00″.

„S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei.

Manevra spectaculoasă a lui Gheorghe Dincă în cazul Caracal: „Se vrea deturnarea anchetei”

Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112”, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară din CSM, cea care a luat în discuţie cazul procurorului Cristian Popescu, a decis că acesta își poate relua activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro