Antena Căutare

Ce se întâmplă cu elevii,dacă în dimineața examenelor, au temperatura de 37,4 grade? Soluția găsită de autorități 

Decizia autorităților de a permite accesul în școală doar elevilor care au temperatura mai mică de 37, 3 temperatură a stârnit un val de discuții. Totuși, ei ar putea să nu rateze examenele, deoarece s-ar putea găsi alte soluții. 

Ce se întâmplă cu elevii,dacă în dimineața examenelor, au temperatura de 37,4 grade? Soluția găsită de autorități 
Ce se întâmplă cu elevii,dacă în dimineața examenelor, au temperatura de 37,4 grade? Soluția găsită de autorități

După stabilirea acestei limite, mulți s-au întrebat ce se întâmplă cu elevii care au o temperatură mai mare. Ei bine, Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, susține că aceștia ar putea fi așezați în alte clase.

Ce se întâmplă cu elevii de bacalaureat în perioada următoare? Nu vor participa la cursurile de pregătire, în şcoli

„În legătură cu elevii este o problemă mai complicată, pentru că Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta sunt total diferite decât bacalaureatele și examenele de până acum. Vor da examen numai din materia învățată în primul semestru și dacă nu vor fi lăsați să-și dea examenul anul acesta, la anul nu vor mai da în aceleași condiții examenele și e o mare problemă”, a declarat la Digi24 fostul președinte al Curții Constituționale. Augustin Zegrean.

„Ar trebui ca Ministerul Învățământului și în general cei care organizează astfel de examene să găsească soluții. Poate că o soluție ar fi ca cei care sunt depistați cu temperatură în ziua aceea să fie dirijați în alte săli decât cei fără temperatură, de exemplu, dar în niciun caz nu ar trebui înlăturați de la examene, pentru că există această problemă specială anul acesta. În plus, dacă ar da la toamnă examenul, când le-ar trece febra, ar fi o problemă cu repartizarea lor în licee, pentru că locurile s-ar ocupa în liceele bune, facultățile și-ar ocupa locurile, deci ar fi o mare problemă pentru ei. Vor trebui găsite soluții, pentru că dacă acei copii se duc până la școală înseamnă că sunt apți de a da examen”, a arătat Augustin Zegrean.

Ultimul set de subiecte și bareme, publicat înainte de Evaluarea Națională 2020. Elevii susțin examenele din mai puțină materie

Elevii diagnosticați cu COVID-19 își pot susține examenele

De asemenea, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că elevii diagnosticați cu COVID-19 își pot susține examenele izolați.

„Aceştia (n.r -. copiii diagnosticaţi cu COVID-19) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a spus Anisie.

Urmărit internaţional, prins de poliţiştii din Hunedoara, după ce a împuşcat mortal un om şi a rănit un al doilea, în Sp... Încă un focar de coronavirus în România. Zeci de cadre medicale și pacienți, confirmate pozitiv cu COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x