Căutare Live

Ce se întâmplă cu situația Elenei Udrea. Motivul pentru care decizia de extrădare a fost amânată de Instanța din Bulgaria

Instanța din Bulgaria a amânat decizia de extrădare a Elenei Udrea, după ce marți, 10 mai 2022, ar fi trebuit ca procesul să aibă loc. Motivul amânării este că unul dintre avocații fostului ministru a avut un accident rutier.

Instanța din Bulgaria a amânat decizia de extrădare a Elenei Udrea

Hepta

O instanță din Bulgaria a decis în luna aprilie ca Elena Udrea să fie extrădată, pentru a-și săvârși pedeapsa de 6 ani de închisoare în România, însă decizia a putut fi contestată. Fostul ministru a atacat decizia, iar pe 10 mai ar fi trebuit să fie luată o hotărâre definitivă în privința extrădării Elenei Udrea.

Citește și: Mesajul transmis de Elena Udrea din închisoare din Bulgaria. Ce spune despre fiica ei

Instanța din Bulgaria a amânat decizia de extrădare a Elenei Udrea

Procesul a fost amânat pentru data de 18 mai, pentru că avocatul care trebuia să aducă documentele necesare nu a mai ajuns în fața instanței, din cauza unui accident rutier. Astfel, solicitarea Elenei Udrea de amânare a procesului a fost acceptată de Curtea de Apel din Sofia, potrivit Digi24.

Fostul ministru și-a petrecut mai mult de o lună în arest, în Bulgaria, iar pe 18 mai va afla dacă își va ispăși pedeapsa primită în dosarul Gala Bute în România.

Elena Udrea, condamnare definitivă în dosarul Gala Bute după ce ICCJ i-a respins contestaţia în anulare

Elena Udrea a reintrat în atenția presei, după condamnarea definitivă la închisoare de 6 ani, pe care a decis-o ÎCCJ în dosarul gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a fost anunțată ca definitive pe 7 aprilie, după ce ICCJ a respins contestaţia în anulare depusă de aceasta. Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire. Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după condamnare și a fost găsită ulterior, în Bulgaria.

În dosarul ''Gala Bute'', Elena Udrea a depus o contestaţie prin care solicita anularea condamnării de 6 ani închisoare, avocaţii săi invocând decizia Curţii Constituţionale privind modalitatea nelegală de constituire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

"Cu majoritate, respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2303/1/2017", se arată în decizia ICCJ.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanţa supremă în luna aprilie a anului 2015. Faptele încadrate în dosar au fost: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului. Prin încheierea contractului s-a urmărit în realitate asigurarea fondurilor necesare organizării galei de box menţionate, iar achiziţia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formală, pentru care nu există o nevoie reală a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenţă de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu încălcarea procedurilor legale de achiziţie publică şi au fost achiziţionate servicii care nu se regăsesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finanţare europeană”, potrivit procurorilor.

Creștere record! Rata inflației a depășit 13% în România. Când poate să descrească potrivit anunțului BNR... (P) EDENT Clinic se extinde deschizând a 3-a clinică premium la București în urma unor investiții de 1.2 milioane de eur...
Parteneri
Alimente care nu expiră niciodată. Pot fi consumate și după 10 ani
Catine.ro
Ultimele știri
x