Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă Parlamentul respinge prelungirea stării de alertă. Raed Arafat, noi lămuriri: ”Există modalități care ne permit să acționăm!”

Starea de alertă ar putea să nu fie votată de Parlament, însă autoritățile au construit deja un plan B, potrivit declarațiilor făcute de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Ce se întâmplă dacă Parlamentul respinge prelungirea stării de alertă. Raed Arafat, noi lămuriri: ”Există modalități care ne permit să acționăm!”
Ce se întâmplă dacă Parlamentul respinge prelungirea stării de alertă. Raed Arafat, noi lămuriri: ”Există modalități care ne permit să acționăm!”

Astfel, în cazul în care va fi respinsă starea de alertă în Parlament, autoritățile vor găsi o modalitate de a impune restricții.

"(Dacă va fi respinsă starea de alertă . n.r.) vor fi încercate alte soluții. Vom încerca să vedem legislația actuală ce ne permite să facem.

Pe legislația situației de urgență există modalități și mijloace care ne-ar permite să acționăm, dar nu neapărat la nivelul la care am făcut acum.

Coronavirus în România, 10 iunie 2020. Live Update. Crește numărul de cazuri noi de coronavirus în România. Aproape 21.000 de persoane au fost infectate cu COVID-19

Va fi mult mai greu să luăm nu numai decizii, să le implementăm mai degrabă. trebuie stabilit ce se va întâmpla cu purtatul măștii, cu regulile luate de distanțare, astea nu sunt prevăzute nicăieri", a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Klaus Iohannis susține prelungirea stării de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat numeroase măsuri ce vor fi luate după 15 iunie și a anunțat că situația impune prelungirea stării de alertă.

”Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă.

Stare de alertă, prelungită după 15 iunie: Klaus Iohannis a anunțat primele măsuri de relaxare ”Se redeschid mall-urile, creșele, grădinițele, sălile de fitness și piscinele exterioare!”

Sigur, vor fi mai puține restricții propuse, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă.”, a declarat el marți.

Aproape 21 000 de cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.103 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.360 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire.

Chinezii au mințit! Când a început, de fapt, pandemia de coronavirus! Câteva imagini din satelit i-au dat de gol! „Datele coincid cu multe căutări online pe unele cuvinte-cheie” - FOTO

La ATI, în acest moment, sunt internați 150 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.212 de persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 520.564 de teste.

Ultimă oră! Actorul Viorel Comănici a murit, la vârsta de 79 de ani. „A avut o lungă suferință”... Imagini revoltătoare surprinse la Institutul Oncologic din Cluj. Sute de persoane grav bolnave așteaptă ore întregi să-ș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x