Antena Căutare

Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți puțină zăpadă? Românii au descoperit ceva incredibil!

În timpul iernii, copiii și adulții iubitori de zăpadă nu se gândesc în nicio secundă la pericolul la care se expun! Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți puțin omăt?

În timpul iernii, copiii și adulții iubitori de zăpadă nu se gândesc în nicio secundă la pericolul la care se expun! Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți puțin omăt?

Concluzia vine din partea specialiștilor români, care au studiat atent problema.

Câte bacterii vin la pachet cu o înghiţitură de omăt? Este o întrebare frecventă a părinţilor care îşi ceartă copiii când îi văd că mănâncă zăpadă, dar şi a cercetătorilor. Pentru prima oară, specialiştii din România vin cu un răspuns.

Timp de două luni, un profesor din Miercea Ciuc a luat probe de zăpadă din oraş. Concluzia: nu e un pericol atât timp cât este proaspătă. Descoperirea sa a făcut înconjurul lumii.

Aşa a pornit experimentul echipei de microbiologi ai Universităţii Sapienţa, din Miercurea Ciuc. Înarmaţi cu eprubete, aceştia au ieşit în parc să colecteze mostre. Au adus în laborator zăpadă proaspătă, dar şi mai veche.

După ce au numărat microorganismele găsite în omăt, a venit concluzia.După analizele noastre, în zăpada proaspătă sunt foarte puţine bacterii, reprezentând un risc scăzut asupra sănătăţii umane.

Însă, în funcţie de timpul scurs de la depunerea zăpezii, situaţia se schimbă.

Conform studiului, în primele 24 de ore de la depunere, un mililitru de zăpadă topită conţine cinci bacterii. Aşadar, nu reprezintă un pericol. Însă, zăpada veche de două zile are deja 65 de bacterii într-un mililitru. La patru zile de când s-a depus, omătul adună 104 bacterii. Iar după o săptămână, 180 de bacterii.

Un studiu similar realizat în Canada arăta, însă, că puritatea zăpezii depinde de poluarea din zona în care aceasta se depune. În oraşele în care se acumulează multe noxe, zăpada se impregnează rapid cu substanţe toxice, precum benzen sau toluen.

Cel mai mare secret al POLIŢIEI RUTIERE din România a fost dezvăluit din interior: „Da, ESTE ADEVĂRAT. Suntem evaluați î... Se dezlănțuie urgia peste România! Temperaturi siberiene și cantități uriașe de zăpadă vor îngheța țara! Cât ține frigul...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x