Antena Căutare

Ce spune Raed Arafat despre incidentul de la metrou. Sute de pasageri au urlat după ajutor, iar mulți au intrat în atac de panică

A fost haos azi dimineață la metrou, după ce o garnitură a luat foc. Oamenii s-au temut de moarte și de asfixiere, iar câțiva au intrat în atac e panică. Raed Arafat a sosit la fața locului și a ofeirt primele declarații.

colaj de fotografii cu raed arafat la incendiul de la metroul din bucuresti Galerie
Un tren de metrou a staționat între stația Universitate și Piața Romană în această dimineață, blocând circulația subterană. Motivul staționării a fost degajarea de fum. | Captură Video Observator

Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat marţi, fiind degajări mari de fum, anunţă Metrorex, conform căruia "călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel".

Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei de la metrou a declarat, însă, că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei.

La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri. Pasagerii aflaţi în garnitura de metrou defectă au fost evacuaţi. Şi la staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi călătorii. Circulaţia în zona centrală a Capitalei este blocată. Şeful DSU Raed Arafat a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital, potrivit news.ro.

Raed Arafat, despre incendiul de la metrou: A dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care un număr de 25 au fost asistaţi medical / Nu sunt victime

Secretarul de stat în MAI, şeful DSU Raed Arafat a declarat, marţi, despre incendiul de la metrou, că au fost evacuate 172 de persoane, dintre care 25 au avut nevoie de asistenţă medicală. Pompierii au intervenit în tunel, pentru a scoate călătorii, a mai precizat oficialul, arătând că nu sunt victime.

Raed Arafat a afirmat că a fost un incident la metrou, între staţiile Romană şi Universităţii, un incident care a dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care un număr de 25 au fost asistaţi medical.

”Incendiul a avut loc în tunel, motiv pentru care au trebuit să intervină pompierii şi să evacueze călătorii, după întreruperea curentului la şinele metroului. La acest moment, toate persoanele au fost evacuate. Din fericire, victime nu sunt”, a spus Arafat.

El a precizat că unele persoane au fost expuse la fum iar altele au avut atacuri de panică, iar echipele de salvatori s-au aflat jos, în metrou, pentru a le evalua şi a le duce la triaj.

Care este cauza incendiului de la metrou

Cauza probabilă a incendiului de la metrou a fost o flacără la o cutie cu conductori la nivelul şinei, de la care s-au înregistrat degajări de fum în zona Piaţa Romană, a declarat şeful ISU Bucureşti-Ilfov, Orlando Şchiopu. În timp ce ISU vorbeşte despre un incendiu, Metrorex susține că a fost o degajare de fum, în urma defecțiunii tehnice a unui tren, potrivit Observator.

Reprezentanţii Metrorex au anunţat că defecţiunea care a generat, marţi, degajarea de fum la un tren care a plecat din Piaţa Romană spre Berceni va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex - Agenţia de Investigare Feroviară Română.

"La ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum, la ieşirea din staţie. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil", a transmis Metrorex.

"Cauza incendiului - se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport. A fost flacără la o cutie de conductori la nivelul şinei", a precizat Orlando Şchiopu. La faţa locului au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 39 echipaje SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Un tren de metrou, blocat între stații din cauza degajării de fum. A fost nevoie de intervenția ISU. În ce stare sunt că... Decizii cruciale pentru români! Guvernul propune un nou pachet de măsuri sociale şi economice. Cine primește mai mulți b...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x