Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Cel mai cunoscut caz nerezolvat de crimă, dispariția lui Jimmy Hoffa este subiectul filmului „The Irishman”. Robert de Niro și Al Pacino, personaje principale

Jimmy Hoffa, fostul șef al celui mai mare sindicat din Statele Unite ale Americii este dispărut de 44 de ani, de pe 30 iulie 1975, iar de 38 de ani este declarat decedat, cu toate că trupul acestuia nu a fost descoperit niciodată.

Filmul „The Irishman” este subiectul unei crime nerezolvate

Sindicalistul a fost văzut pentru ultima dată în viață în parcarea unui restaurant, unde urma să se întâlnească cu un cap al mafiei. Hoffa era recunoscut pentru afacerile pe care la avea cu Mafia, prin urmare există bănuieli despre persoanele care l-ar fi dorit decedat.

Autoritățile americane au încercat în nenumărate rânduri să descopere unde este ascuns cadavrul lui Jimmy Hoffa. Un fost cap al mafiei a dat ultimul indiciu, prin intermediul avocatului său, conform căruia Hoffa ar fi îngropat sub o placa de beton intr-un hambar din Oakland, la nord de Detroit. Hambarul, însa, nu mai exista în acel loc, iar politistii au început să sape după rămășițele fostului sindicalist.

Cel mai cunoscut caz nerezolvat de crimă, dispariția lui Jimmy Hoffa este subiectul filmului „The Irishman”. Robert de Niro și Al Pacino, personaje principale

În anul 2003, polițiștii au dezgropat complet o piscină dintr-o curte aflată la nord-vest de Detroit în căutarea cadavrului, însă fără succes. Anul următor, autoritățile au distrus podeaua unei case din Detroit, în speranța că vor gasi un indiciu care să îi conducă la cadavrul fostului sindicalist american.

Alte teorii susțin că acesta a fost îngropat în beton la Giants Stadium din New Jersey sau că a fost aruncat în vreo mlaștină din Florida.

Dispariția învăluită în mister a lui Jimmy Hoffa, subiect de film

„The Irishman” (Irlandezul) , ultimul film realizat de către e Martin Scorsese, difuzat de Netflix are ca subiect dispariția fostului sindicalist american. Acțiunea filmului se întinde pe zeci de ani și este o incursiune în lumea crimei organizate. Cum funcționează, cine sunt cei implicați și ce legături politice există.

Filmul urmărește unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate din istoria americană, dispariția legendarului șef de sindicat Jimmy Hoffa (Al Pacino) și prezintă o călătorie extraordinară prin coridoarele ascunse ale crimei organizate.

„The Irishman” a avut premieră pe 27 noiembrie pe Netflix.

Recomandari