Antena Căutare

"Toate persoanele pleacă la un moment dat cu bărcile din viaţa noastră". Cele mai tari perle de la Simularea pentru Bacalaureat 2019

Imaginaţia elevilor o depăşeşte pe cea a scriitorilor studiaţi. O dovedesc din nou perlele de la Simularea pentru Bacalaureat

Imaginaţia elevilor o depăşeşte pe cea a scriitorilor studiaţi. O dovedesc din nou perlele de la Simularea pentru Bacalaureat. Profesorii care corectează lucrările nu se amuză de situaţie, ci mai degrabă trag un semnal de alarmă. Dar gafele vin şi de la catedră. Într-o comună din Bacău, profesorii au încurcat subiectele la simulare. Copiii au fost puşi să rezolve exerciţiile de anul trecut ale Simulării pentru BAC.

E clar că elevii nu au predat la simulare doar foaia de examen, ci din contră! Pe lângă toate particularităţile personajelor din comedie sau din romanul interbelic, au strecurat şi cate o perla. Şi nu vorbim despre aceste bijuterii, ci despre foarte multe formulari eronate.

Limbajul impropriu şi vocabularul extrem de redus al copiilor îi şochează de la un an la altul pe corectori.

Confuziile nu sunt specifice doar elevilor. La Răchitoasa în Bacău cadrele didactice au încurcat subiectele la simulare cu cele din 2018. Sesizarea a fost făcută de un părinte, iar cei care au de suferit sunt tot copiii, care se pregătesc de un nou examen organizat la nivel local, cu subiecte proprii.

Calendar Bacalaureat 2019 Edu.ro. Probele scrise

Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 - 6 iunie).

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb)- este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 - 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

Simulare Bac 2019 Edu.ro. Vezi aici ce a picat la Limba Română pentru elevii de clasa a Xi-a si a XII-a

Elicopterul SMURD a intervenit imediat! Două mașini s-au ciocnit violent în județul Giurgiu... Măsuri fără precedent în București. Armata, poliția, Jandarmeria și SRI au înființat un Comandament Național pentru vizi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x