Antena Căutare

Centru de pregătire pentru supravieţuirea şi salvarea pe mare al NATO, la Constanța

Constanţa ar putea deveni primul centru din Europa de pregătire pentru supravieţuirea şi salvarea pe mare al NATO şi a treia astfel de bază din lume după SUA şi Coreea de Sud. Mai exact soldaţii aparţinând forţelor Alianţei Nord Atlantice se vor putea antrena aici pentru situaţii reale de supravieţuire.

Centrul maritim de pregătire mai are nevoie doar de un simulator şi semnătura Ministerului Transporturilor pentru a putea începe cursurile.

La centrul maritim din Constanţa marinarii civili şi străini urmează deja cursuri de supravieţuire şi salvare pe mare. Cursanţii sunt instruiţi cum să sară în apă în siguranţă de la înălţime, ori să folosească echipamentele aflate în dotarea ambarcaţiunilor, precum rachetele de semnalizare sau fumigenele.

Astfel de cursuri, dar şi unele mai complexe ar putea urma şi soldaţii NATO, inclusiv cei americani, după ce instructorii români vor fi pregătiţi de cei de peste ocean.

Pentru a deveni primul centru de instruire la nivel european, mai e nevoie doar de semnătura de la Minsterul Transporturilor.

Dacă se obţine acordul guvernanţilor, pregătirea soldaţilor ar putea începe chiar de anul acesta.

Avocatul Poporului nu a constatat existenţa vreunui caz de segregare sau discriminare la Şcoala Gimnazială Ion Neculce d... IGSU: 8 copii au murit şi 27 au fost răniţi în incendii, în 2019/ Recomandăm părinţilor supravegherea permanentă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x