Antena Căutare

Cererea de demitere din functie a sefului politiei Romane, Petre Toba, pe masa premierului Boc

Cererea de demitere din functie a sefului politiei Romane, Petre Toba, a ajuns pe masa premierul Emil Boc, informeaza Gandul. Primul-ministru a convocat pentru miercuri o reuniune a partidelor din coalitia de guvernare.




Secretarul de stat Valentin Fatuloiu a anuntat, luni, ca i-a propus ministrului de Interne, Traian Igas, demiterea lui Aurelian Soric din functie. Acesta este acuzat de catre conducerea Ministerului de Interne de management defectuos. In replica, Soric sustine ca nu ar contesta aceasta decizie, dar ca are alta parere.

"Cred ca eventuala mea eliberare din functie nu are nicio legatura cu acest caz. Este pur si simplu conjuncturala si face parte dintr-un proiect al domnului Fatuloiu de restructurare a Ministerului de Interne si, implicit, a Politiei Romane. Domnul Fatuloiu este adeptul principiului ca o persoana care ocupa o functie mai mult de patru ani se rutineaza si nu mai da rezultate la valoarea initiala. Il respect prea mult pe domnul Fatuloiu pentru a contesta aceasta decizie eventuala", a explicat seful IPJ Neamt, in cadrul unei conferinte de presa.

Sefii de post din IPJ Neamt ameninta ca vor demisiona in bloc daca seful Inspectoratului, Aurelian Soric, va fi schimbat din functie. Secretarul de stat din MAI, Valentin Fatuloiu i-a propus, luni, ministrului de Interne demisia lui Soric pentru management defectuos.

"Din cate stiu eu, la ora asta conducerea Ministerului nu a format concluzii in legatura cu evenimentul din data de duminica. Sa fie sanatos domnul Fatuloiu! Daca nu revine asupra deciziei (n.r. de demitere a lui Aurelian Soric) pana la ora 16:00, toti cei 78 de sefi de post din judetul Neamt isi vor da demisia. De maine, sa numeasca alti 78 de sefi de post", a anuntat unul dintre sefii de post de la IPJ Neamt, in aplauzele colegilor.

Reactia conducerii Ministerului de Interne vine dupa ce presa a scris de mai multe ori ca Gheorghita Mararu, interlopul ucis duminica in Piatra Neamt, avea legaturi stranse cu seful Politiei Neamt. Aurelian Soric a fost pus in functie in 2006 dupa un scandal asemanator, in urma caruia conducerea IPJ Neamt a fost demisa.

VIDEO! Patru masini s-au facut scrum in Targoviste... Sindicatele si patronatele nu s-au inteles cu Guvernul in privinta salariului minim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x