Căutare Live

Certificatele plastifiate, considerate nule. De ce anume trebuie ținut cont și cine le anulează, după noua lege

Certificatele de naștere, căsătorie și deces vor fi considerate nule dacă sunt plastifiate. Noua lege a fost deja aprobată.

Noua lege interzice plastifierea mai multor documente

Shutterstock

Noua lege, nr. 105/2022, o modifică pe cea din 1996, legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

Plastifierea documentelor reprezinta acoperirea actelor în format tipărit cu un strat de plastic protector, de cele mai multe ori, prin aplicarea la cald a unei astfel de pelicule.

În majoritatea cazurilor, plastifierea este realizată cu scopul de a proteja sau a păstra intacte anumite documente.

Nulitatea actelor va fi constatată de către ofițerii de stare civilă și de către autoritățile responsabile de evidența populației

Așadar, este interzisă modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă.

În plus, aceeași lege stabilește și că părinții nu le vor mai pot pune copiilor mai mult de trei prenume, potrivit avocatnet.ro.

Nulitatea acestor documente va fi constatată de către ofițerii de stare civilă, funcționarii din cadrul direcției de evidența populației sau din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor ori ofițerii de stare civilă din cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de carieră ale României, mai arată sursa citată.

(P) De ce este necesar să apelăm la un avocat de la momentul producerii unui accident?... OBSERVATOR explică fenomenele din România...
Parteneri
Cum să-ți alegi parfumul în funcție de zodie. Află ce preferințe are fiecare nativ
Catine.ro
Ultimele știri
x