Antena Căutare

Cheltuiala minima la inceput de an scolar: 300 de lei, fara ghiozdan

Inceputul de an scolar aduce cheltuieli suplimentare de cel putin 300 de lei fiecarei familii cu copii – elevi. Suma reprezinta doar rechizitele de prima necesitate, fara ghiozdan, informeaza Mediafax. Magazinele se intrec in oferte la ghiozdane, caiete, stilouri, creioane, penare, acuarele, pensule, bloc de desen, ascutitori, creioane colorate, carioci, pixuri, lipici, radiera, set compas si de geometrie.




„Rechizitele m-au costat aproape trei milioane, fara sa cumpar ghiozdan. Mai mult, manualele or fi ele gratuite, dar daca nu apatin editurii agreate de catre scoala sau invatatoare, vom fi obligati sa cumparam cartile. Cam asa am patit in fiecare an, nu cred ca va fi o exceptie acum", spune Cristina Marin, medic. „Dupa ce va incepe scoala, invatatoarea va completa lista necesarului cu carti pentru lectura si multe altele. Asa ca usor, usor, la fiecare inceput de an scolar dam cam jumatate din salariu pe rechizite"




„Nu am bani pana la salariu. Iau banii in 15 septembrie. Si dupa aceea voi cumpara rechizite la limita, doar ceea ce este strict necesar. Le-am spus sa mai foloseasca si ei caietele care au ramas de anul trecut. Am doi copii, unul in clasa a VIII-a si altul in clasa a XII-a. Ambii au de dat examene. Trebuie sa facem meditatii. Nici nu vreau sa ma gandesc cati bani trebuie sa avem", spune Adelina Barbu, inginera. „Imi pare rau, dar sunt cateva sectoare unde mi-ar placea sa fim mai modesti, unul dintre acestea este scoala. As vrea sa revenim la o singura uniforma, manuale unice, caiete si penare cat mai simple. Mai multa simplitate i-ar mai aduce pe copii cu picioarele pe pamant, iar noua ne-ar da liniste. Asa, parca suntem intr-o competitie continua. Nici nu ne aud cand le spunem ca nu avem bani"



Jurnalul
IMAGINI SOCANTE! Tanara spulberata pe trecerea de pietoni, in Bucuresti... Comisarul sef al Garzii Financiare Calarasi, Zamfir Pana, a fost arestat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x