Antena Căutare

Cifrele oficiale mint! În România se taie, într-un an, 38.6 milioane de metri cub de lemn, nu 18.5 milioane

În România se taie, ȋntr-un an, aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 de milioane mai mult decât arată cifrele oficiale. Diferența provine din tăierile ilegale, în mare parte din pădurile proprietate privată.

Cifrele oficiale mint! În România se taie, într-un an, 38.6 milioane de metri cub de lemn, nu 18.5 milioane
Cifrele oficiale mint! În România se taie , într-un an, 38.6 milioane de metri cub de lemn, nu 18.5 milioane

”Primul lucru pe care am vrut să ȋl văd când am venit la minister a fost raportul Inventarului Forestier Naţional. Eram familiarizat cu subiectul din discuțiile de la Comisia de Mediu din Cameră și din articolele din presă, însă eram curios să văd varianta oficială. Am descoperit acolo nişte cifre şocante, atât de şocante ȋncât la prima citire mi-a fost greu să le cred”, a precizat ministrul Mediului, Costel Alexe într-o conferință de presă.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor susține faptul că va aloca toate resursele financiare şi logistice pentru a derula şi Ciclul III al Inventarului Forestier Naţional.

Citește și: Și-a sărutat și îmbrățișat cei trei copii, soția și a ieșit pe ușă. Liviu Pop, pădurarul ucis în Maramureș, primise un pont despre hoții de lemne

”Diferența de la 18,5 milioane de metri cubi la 38,6 milioane metri cubi reprezintă tăieri neautorizate. Astăzi, cele mai mari probleme de tăieri neautorizate le avem în pădurile proprietate privată, apoi în pădurile autorităților publice locale și, pe locul trei, în pădurile administrate de RNP Romsilva” a arătat ministrul Alexe.

Citește și: Au fost sechestrați în pădure de către tăietorii de lemne din România. Experiența de neuitat a unei echipe de jurnaliști. „Am scăpat cu bine toți și vom scoate adevărul la lumina”

În luna octombrie, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, susținea faptul că volumul de lemn tăiat ilegal din pădurile de stat administrate de Romsilva se ridică la cel mult 50.000 de metri cubi pe an, ceea ce reprezintă 0,01 metri cubi pe an şi pe hectar sau un fag cu un diametru de 8 centimetri.

Citește și: Ancheta în cazul pădurarului din Maramureş ucis în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, preluată de procurori de la Parchetul General

Anul acesta doi pădurari au fost uciși în timp ce încercau să împiedice hoții de lemne, respectiv tăierea ilegală de arbori. De asemenea, au fost înregistrate 16 cazuri de de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat.

„La o parte, că mie nu îmi convine!”. Un român a schimbat marcajul pe un drum naţional după bunul plac! Ce pedeapsă risc... Fără apă și căldură! Aproximativ 250 de blocuri din București sunt afectate, locatarii îngheață de frig...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x