Antena Căutare

Cinci argumente care te vor convinge sa înlocuiești ecranul cu hârtia tipărită!

Tehnologia ne ajută enorm în viața de zi cu zi. Puțini dintre noi mai concepem să facem un drum cu autobuzul fără să citim un articol sau să jucăm ceva pe smartphone și tot mai puțini dintre noi aleg ziarele, revistele sau cărțile în detrimentul publicațiilor online sau a e‐book‐urilor. 

Cinci argumente care te vor convinge sa înlocuiești ecranul cu hârtia tipărită!
| Sursa foto: Shutterstock

Tehnologia ne ajută enorm în viața de zi cu zi. Puțini dintre noi mai concepem să facem un drum cu autobuzul fără să citim un articol sau să jucăm ceva pe smartphone și tot mai puțini dintre noi aleg ziarele, revistele sau cărțile în detrimentul publicațiilor online sau a e‐book‐urilor.

Laptopurile, tabletele și telefoanele inteligente ne‐au ajutat de nenumărate ori să ne ocupăm timpii morți, să le arătăm prietenilor fotografii din vacanță și să fim la curent cu ultimele știri. Există însă și câteva argumente imbatabile pentru care ar trebui să alegi hârtia tipărită, cel puțin în unele cazuri.

Iată câteva dintre ele:

1. Nu există riscul să pierzi fotografiile dragi

Pe device‐urile inteligente putem să facem o mulțime de fotografii din vacanță, însă foarte rar le mai revedem după aceea. În plus, ori de câte ori telefonul ne anunță că nu mai are spațiu în memorie, noi mai renunțăm la o fotografie dragă. În același timp, pentru că purtăm telefonul mereu cu noi, există riscul ca el să fie pierdut sau să se defecteze, iar noi să pierdem definitiv amintirile din vacanță.

Achiziționează albume foto și așază‐ți fotografiile preferate în ele, alături de data și ocazia cu care a fost realizată fotografia. Aceste imprimante Canon cu sistem CISS îți vor fi extrem de utile pentru a‐ți tipări fotografiile chiar la tine acasă, iar sistemul CISS îți garantează că nu trebuie să schimbi cartușele niciodată. Poți tipări acasă chiar și cărți pe care le descarci de pe internet deoarece...

2. ...de pe un suport fizic informațiile se rețin mai ușor

Un studiu realizat la universitatea norvegiana din Stavanger și citat de The Guardian a relevat faptul că informațiile itite de pe un suport fizic – revistă, carte, ziar – sunt reținute mai ușor de către cititor.

Persoanele care citesc de pe hârtie înțeleg mai ușor textul pe care îl parcurg și țin minte informațiile pentru mai multă vreme.

În prezent, chiar profesorii din universități le trimit studenților cărți și mijloace de documentare pe e‐mail în formate electronice. Studenții vor reține însă cursurile mult mai ușor și vor înțelege mai bine materia dacă citesc informațiile de pe foi, pe care pot sublinia cu un high‐lighter și pe care își pot nota diverse informații utile.

3. Device‐urile se defectează și sunt înlocuite des

Pentru că le folosim aproape zi de zi, device‐urile sunt înlocuite cam o dată la 2‐3 ani și toate documentele importante pentru noi sunt adesea uitate în vechiul telefon și lăsate neaccesate până când ne reamintim de ele. Cu siguranță, ai spus tu însuți cel puțin o dată propoziția ”nu‐ți pot arăta pozele pentru că sunt pe telefonul vechi”.

De multe ori nici nu ne obosim să transferăm fotografiile și ne dăm seama peste ani că am pierdut amintiri deosebite, pe care ne‐ar plăcea să le revedem. Cu toții avem seturi întregi de fotografii lăsate în vechile telefoane și pe care nu le‐am mai accesat de mulți ani și probabil nici nu o vom mai face.

4. Ochii noștri au de suferit

Este deja cunoscut faptul că ochii noștri sunt afectați de ecrane. Privitul vreme îndelungată la ecranele dispozitivelor mobile poate să ne creeze grave probleme oftalmologice. După o zi întreagă petrecută la birou în fața calculatorului, în drum spre casă deschidem smartphone‐ul, iar cand ajungem acasă deschidem televizorul, așa încât privim la un ecran peste 10 ore într‐o zi.

Lumina albastră emanată de ecranele calculatoarelor și a telefoanelor inteligente este dăunătoare nu doar pentru ochi, ci și pentru sănătatea noastră generală. Ea trece de retină și poate influența într‐un mod negativ producerea de melatonină, un hormon cu un important rol în regularea ritmului circadian.

5. Nu depinzi de baterie și de priză

Toți utilizatorii de dispozitive mobile știu că anunțul de ”baterie descărcată” vine în cele mai proaste momente. Alegând suportul fizic, pe hârtie, nu ai nevoie de baterie și nici nu depinzi de o priză pentru a te bucura de lectură.

Ce părere ai despre argumentele acestea? Tu ce alegi – ecranul sau hârtia?

Content marketing

Prognoza meteo pentru următoarele luni! Se anunţă o vară caniculară... James Bond, păzea, vine concurența! SIE recrutează prin Facebook – "Testează-ţi abilităţile de spion"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x