Antena Căutare

Cine caută garsoniere de închiriat în marile orașe din România

În mare, sunt trei categorii de persoane care caută să închirieze o garsonieră în unul dintre marile orașe din țară. Centrele universitare sunt luate cu asalt de studenți, în căutarea unui spațiu de locuit, imediat după admiterea la facultate. Mai apoi, sunt cuplurile care caută să se mute împreună, dar și cei care își schimbă locuința odată cu obținerea unui job nou.

În mare, sunt trei categorii de persoane care caută să închirieze o garsonieră în unul dintre marile orașe din țară. Centrele universitare sunt luate cu asalt de studenți, în căutarea unui spațiu de locuit, imediat după admiterea la facultate. Mai apoi, sunt cuplurile care caută să se mute împreună, dar și cei care își schimbă locuința odată cu obținerea unui job nou.

Cei mai mulți sunt în Capitală, acolo unde se găsesc și cele mai multe oferte. Când cauți chirie în București trebuie să știi că primul criteriu, pe lângă preț, este apropierea de un mijloc de transport în comun. Mai apoi, aliniat “pretențiilor” Capitalei, vine Cluj-Napoca, oraș care a cunoscut o puternică dezvoltare economică în ultimii ani. Urmează Brașov, Iași, Timișoara sau Constanța.

Studenții

Dacă ai dat admiterea, ai intrat la facultate, înseamnă că ești gata să găsești un loc în care să locuiești în orașul în care vei merge la studii.

Indiferent care este acela, mulți studenți aleg varianta căminului din motive financiare. Mai apoi, există opțiunea chiriei, iar pentru studenți închirierea unei garsoniere este o adevărată provocare. Cele mai multe oferte sunt în București, Brașov, Timișoara, Cluj, Iași sau Constanța.

Cuplurile care vor să se mute împreună

O altă categorie în căutare de spații de locuit pentru care să plătească lunar o chirie sunt cei care sunt pe punctul de a forma o familie. Cuplurile optează pentru garsonieră de închiriat din aceleași considerente. Un spațiu intim, ceva mai ieftin față de un apartament, dar mobilat și utilat complet. Capitala conduce detașat în clasamentul celor care caută să închirieze o locuință.

Persoanele care vin cu jobul în oraș

Există și o a treia categorie, a celor care primesc o promovare la serviciu sau pur și simplu li se oferă un job bine plătit într-un oraș mai mare. În acest caz, variantă chirie vine de la sine și cam toți caută să închirieze garsoniere.

Cele mai multe garsoniere de închiriat, în București

Oferta cea mai bogată este în Capitală, acolo unde ajung și cei mai mulți studenți, cupluri care se mută împreună sau oameni cu joburi noi, în orașe noi. Când cauți chirie în București trebuie să știi că primul criteriu, pe lângă preț, este apropierea de un mijloc de transport în comun. Capitala este un oraș sufocat de trafic, motiv pentru care metroul și tramvaiul sunt printre cele mai căutate.

Prețul cel mai mare al unei garsoniere de închiriat va fi dat de zonă și de apropierea de o stație de metrou. Cea mai ieftină garsonieră în București se închiriază cu aproximativ 180 de euro, în zone limitrofe. Costul poate ajunge și până la 350 de euro, în zonele selecte, precum Victoriei, Aviatorilor sau Unirii.

Cu cât se închiriază o garsonieră în marile orașe

În celelalte orașe mari din țară, unde există centre universitare, prețurile garsonierelor de închiriat încep de la 100 - 120 de euro și pot ajunge și la 450. Media, însă, pentru o zonă bună dintr-un oraș mare se învârte în jurul costului de 250 -300 de euro lunar.

În Cluj-Napoca, prețurile variază de la puțin peste 100 de euro, în localitățile limitrofe orașului și ajung chiar și la 450 de euro, în zonele ultracentrale. Găsești garsoniere de închiriat în Cluj cu o medie de 260 de euro pe lună. Cluj Napoca a depășit adesea Capitala la tranzacțiile imobiliare, motiv pentru care și prețurile chiriilor sunt aliniate celor din București.

În Timisoara prețurile sunt mai temperate. Cele mai scumpe garsoniere nu depășesc 350 de euro, dar pentru cei cu buget redus există și opțiuni care depășesc cu puțin 100 de euro

Și în Iasi, costul pentru închirierea unei garsoniere este mediu. Găsești cu 250 – 300 de euro locuințe complet mobilate și utilate modern, în zone bune din Capitala Moldovei.

Farsă la 112. 200 de poliţişti, jandarmi şi medici mobilizați. Fata a spus că este sechestrată într-un apartament... Probleme pe care s-ar putea sa le întâmpini dacă vrei să cumperi teren în Brașov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x