Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cine este criminalul care a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla! A ucis de patru ori! Motivul uluitor pentru care a omorât o femeie

Deținutul care a declanșat alerta de grad zero după ce a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla are 26 de ani și a ucis de patru ori – de două ori în libertate și de două ori în spatele gratiilor.

Deținutul care a încercat să evadeze de la Gherla.

Mădălin Niki Lupu este închis pe viaţă în Penitenciarul Gherla, unde a pus la cale o evadare ca în filme. Mai întâi, deținutul a început să sape din celulă un tunel spre libertate, ascuns după un frigider. A reuşit să străpungă 33 de centimetri din zid, fără să fie auzit. Mai avea un rând de cărămidă până la ghena de gunoi din interiorul clădirii de detenţie - prima lui poartă spre evadare.

Ghena interioară este legată de alta exterioară, printr-un burlan prin care deţinutul s-ar fi putut strecura uşor, până în curtea închisorii. Intenţia lui era să ajungă la Biserica penitenciarului, apoi să se ascundă în clădirea dezafectată a fabricii de mobilă. De acolo mai avea un singur obstacol.

Astfel, doar un zid de cărămidă îl mai despărțea pe deținut de libertate. Zidul are, însă, șase metri înălțime, sârma ghimpată și este supravegheat zi și noapte.

Planul i-a fost dejucat de doi colegi de celulă care au descoperit tunelul şi au alertat gardienii, chiar în momentul în care deţinutul era transportat cu o autospecială la o expertiză, în afara închisorii.

Tânărul care îşi plănuise evadarea era pregătit chiar să ucidă din nou: avea un cuţit ascuns în şapcă. Maşina a fost întoarsă la penitenciar, iar incidentul grav de securitate a declanşat anchete.

A fost sesizată Poliţia municipiului Gherla şi totodată a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

Mădălin Niki Lupu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în martie 2018. În vara lui 2017 a ucis două femei pentru bani. Uneia dintre ele i-a luat viaţa pentru 90 de lei, ca să-şi facă un cadou de ziua lui. Tânărul are şapte clase şi a mai fost închis cinci ani pentru viol.

Recomandari