Antena Căutare

Cine este militarul care a murit electrocutat la Alba Iulia, cu câteva zile înainte de Centenar! Bărbatul avea 33 de ani și o fetiță de cinci ani

Militarul care a murit la Alba Iulia, în această dimineață, în timp ce se afla pe un tanc este plutonierul Alexandru Orosz, în vârstă de 33 de ani. 

Militarul care a murit la Alba Iulia, în această dimineață, în timp ce se afla pe un tanc este plutonierul Alexandru Orosz, în vârstă de 33 de ani.

Conform Ministerului Apărării Naționale, bărbatul avea 33 de ani, lucra de 11 ani ca militar în Armata României și era tatăl unei fetițe de cinci ani.

”Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie.
Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar a fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Militarii Armatei României își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul postat de Ministerul Apărării Naționale.

Soldatul a murit, vineri dimineață, în gara din Alba Iulia, în timp ce se afla pe un tanc. Se pare că acesta a fost electrocutat, în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie. Soldatul s-ar fi atins de la linia de cale ferată care se pare că în mod normal ar fi trebuit să fie fără curent.

Se schimbă vremea în următoarele ore! Prognoza meteo pentru sâmbătă și duminică! Sunt anunțate temperaturi anormale... Schimbare majoră în sănătate! Ce li se pregătește medicilor români...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x