Antena Căutare

Cine este Părintele Calistrat și ce se știe despre trecutul său. Motivele pentru care Patriarhia îl ”desființa” în 2003

Părintele Calistrat este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici din România. Recent, acesta a fost filmat în timp ce lovea o femeie și explicațiile lui au creat și mai multă indignare. Iată cine este acesta.

colaj de imagini cu parintele calistrat imbracat in negru
Părintele Calistrat este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici din România. Recent, acesta a fost filmat în timp ce lovea o femeie și explicațiile lui au creat și mai multă indignare. Iată cine este acesta.

Părintele Calistrat Chefin este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici și predicatori din România, însă puțini știu cum a ajuns atât de cunoscut.

Duhovnicul Chifan s-a născut pe 3 decembrie 1965, în județul Suceava. Acesta mai este cunoscut sub numele de Părintele Calistrat de la Bârnova. După ce a terminal liceul, acesta a efectuat stagiul militar. După ce a revenit din armată, a început să meargă la Mănăstirea Putna, acolo unde l-a cunoscut pe starețul Iachint.

Ce se știe despre trecutul Părintelui Calistrat

La începutul anilor 2000, Părintele Calistrat a fost cercetat de mai marii Mitropoliei Iașiului pentru neascultare, după ce a călugărit mai mulți tineri fără a își anunța superiorii.

Vreme de câțiva ani i-a fost interzis să mai țină slujba, iar apoi a fost mutat la Mănăstirea Vlădiceni de la Iași, acolo unde a avut loc și incidentul despre care se discută zilele acestea.

Într-un comunicat al Patriarhiei Române din 2003, se precizează faptul că acesta era o persoană violentă și ar fi slujit inclusiv în case private din zona Bârnova, pe perioada cât nu a avut dreptul să slujească în biserică. Acesta a fost reprimit în rândurile clerului după ce și-a recunoscut o mare parte dintre fapte.

Citește și: Un preot urmărit de jumătate de milion de oameni îndeamnă poporul să vină la Înviere

„Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihastria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud. Suceava, împreună cu prietenul său, ierom. Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii”, se precizează în comunicatul de presă invocat și publicat de Ziarul de Iași.

Părintele recunoștea, la vremea respectivă, mai multe dintre acuzații.

Ce s-a întâmplat în curtea Mănăstirii Vlădiceni de la Iași

Un alt scandal în are în centru pe Părintele Calistrat. În imagini filmate în curtea Mănăstirii Vlădiceni, se poate observa cum duhovnicul o lovește cu palma pe femeie și aceasta cade. El este însoțit de alte două persoane îmbrăcate în straie preoțești, probabil călugări.

Nimeni nu sare în apărarea victimei, în afara unei femei care țipă și cere intervenția Poliției.

Ulterior, Părintele Calistrat a afirmat că cele două femei ar fi avut un conflict cu o altă persoană, iar el a intervenit pașnic pentru a calma spiritele. Duhovnicul a mai explicat că i s-a pus piedică, moment în care a reacționat violent. Acestea neagă că ar fi existat un conflict între mai multe persoane, în care duhovnicul ar fi fost nevoit să intervină. Ba mai mult, femeile agresate susțin că au încasat mai multe lovituri din partea părintelui.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

(P) Garmin Romania: Peste 30 de zile și 130 de produse la reducere... Ce s-a întâmplat la spital cu femeile agresate de Părintele Calistrat. Declarațiile cadrelor medicale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x