Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Sacrificiul

Descoperire tulburătoare în cazul copiilor cerșetori din Costinești! Cine îi trimitea, de fapt, pe stradă, la mila oamenilor. Imagini tulburătoare!

Polițiștii au făcut o descoperire tulburătoare în cazul copiilor cerșetori din stațiunea Costinești, unde se practică şi alba-neagra fără ca patrulele să-i observe pe indivizi.

Polițiștii au făcut o descoperire tulburătoare în cazul copiilor cerșetori din stațiunea Costinești, unde se practică şi alba-neagra fără ca patrulele să-i observe pe indivizi.

Poliţia a transmis că în cursul zilei de marţi, 20 august, poliţiştii din Costineşti au întocmit trei dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de exploatarea cerşetoriei şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie.

În primul caz, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că marţi, 20 august, în jurul orei 13:30, pe raza staţiunii Costineşti, au fost văzuţi patru minori care practicau cerşetoria. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii i-au identificat pe cei patru minori, cu vârste cuprinse între patru şi 13 ani, care apelau la mila publicului, constatând totodată că în zonă se afla şi mama unuia dintre aceştia, ceilalţi trei fiind nepoţii femeii în cauză.

În cel de-al doilea caz, înregistrat tot ieri, pe raza staţiunii Costineşti, poliţiştii care se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat doi bărbaţi, de 30, respectiv 42 de ani, cu dizabilităţi fizice, care cereau ajutor material.

La câţiva metri distanţă, poliţiştii au identificat o femeie în vârstă de 46 de ani, mătuşa celor doi bărbaţi.

De asemenea, azi-noapte, în jurul orei 00:30, poliţiştii au depistat doi minori, de cinci şi șapte ani, care practicau cerşetoria pe strada Faleza Soarelui, din aceeaşi staţiune, în apropiere fiind găsită şi mama copiilor, o femeie, de 45 de ani, care ţinea în braţe un alt minor.

Toate persoanele au fost legitimate şi conduse la sediul Poliţiei pentru cercetări.

S-a contactat DGASPC în vederea efectuării verificărilor specifice în astfel de cazuri.