Antena Căutare

Cine îl va înlocui pe Cristian Popescu Piedone la primăria sectorului 5, după ce a primit pedeapsă cu închisoare în cazul Colectiv

Viceprimarul Mircea Horațiu Nicolaidis va conduce Primăria Sectorului 5 din București, până la următoarele alegeri. Schimbarea are loc după ce Cristian Popescu Piedone a fost arestat, primind o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu exceutare, în dosarul Colectiv.

Colaj cu Cristian Popescu Piedone Galerie
Cristian Popescu Piedone a primit 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv | Hepta

Primarul Cristian Popescu Piedone și-a delegat atribuțiile către Mircea Horațiu Nicolaidis pe o perioadă de 6 luni, încă de pe 2 mai, înainte de termenul precedent, care a fost amânat, în care ar fi trebuit să s eia decizia finală în cazul Colectiv. Acum, după condamnarea primarului sectorului 5 Mircea Horațiu Nicolaidis va fi edil-interimar până la următoarele alegeri locale.

Mircea Horațiu Nicolaidis a fost ales consilier local la alegerile locale din 2020 și ulterior viceprimar al sectorului 5.

Mircea Horațiu Nicolaidis a preluat conducerea Primăriei sectorului 5 București, după condamnarea lui Cristian Popescu Piedone

Mircea Horațiu Nicolaidis în fața Penitenciarului Rahova, pentru a-l susține pe Piedone, când acesta a ajuns acolo, după ponunțarea condamnării la închisoare. Cei doi se cunosc de mai bine de 20 de ani. Piedone și Nicolaidis au început să lucreze împreună la administrația sectorului 6.

Între anii 19960-2004, Nicolaidis a fost șeful Administrației Piețelor Sector 6, iar între 2000-2004, Cristian Popescu Piedone a avut funcția de consilier general și inspector la Primăria Sectorului 6.

Citește și: Motivarea în dosarul Colectiv: Rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ "Atitudinea unor inculpați denotă cinism și rea-credinţă"

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare, în dosarul Colectiv

Piedone, fost primar al Sectorului 4 al Capitalei, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare în cazul clubului Colectiv. În ultimă instanță, fostul primar al sectorului 4 a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, decizia fiind definitivă.

Pe 29 aprilie, primarul Cristian Popescu Piedone a fost ridicat de DNA de pe aeroport și dus la audieri, într-un nou dosar.

65 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucureşti, situat în str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album.

Sentințele finale în dosarul Colectiv au fost:

Cristian Popescu Piedone - 4 ani cu executare.

Alin George Anastasescu (patron club) - 11 ani și 8 luni cu executare

Costin Mincu (patron club) - 8 ani cu executare

Paul Gancea (patron club) - 6 ani și 4 luni cu executare

Viorel Zaharia (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Marian Moise (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Cristian Niţă, Director firme artificii - 2 ani si 6 luni

Antonia Radu (pompier) - 8 ani și 8 luni cu executare

Cristian Popescu Piedone a avut o reacție scandaloasă după ce a fost condamnat în dosarul Colectiv.

Citește și: Oana Zăvoranu, noua consilieră de imagine a lui Cristian Piedone, primarul sectorului 5 al Capitalei. Ce mesaj a transmis

”M-au luat... NEVINOVAT. Ca pe un câine m-au chinuit şi m-au tăvălit şase ani şi jumătate! Zilnic mi-au picurat amar şi boală în trup şi în familie! M-au vânat pe unde m-au prins. Că i-am deranjat, că le-am stricat puşculiţele.. Rămâneţi cu bine, oameni buni! Vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi rămas alături în toţi anii aceştia grei! Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc!”, scrie Piedone în postarea de pe Facebook.

(P) Prima zi de școală - cum alegem buchetul potrivit pentru educatoare?... (P) Soldat în legiunea străină, omul de afaceri Sebastian Celea pune umărul la ajutorarea ucrainienilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x