Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00iUmor

Cine l-a omorât pe Nicolae Ceaușescu, de fapt! Ultima dorință a dictatorului a fost îndeplinită: „Sunt și acum nervos, nu doresc nimănui să trăiască așa ceva”

Au trecut mai bine de 30 de ani de la căderea regimului comunist din România. La Revoluția din Decembrie 1989, soții Ceaușescu au fost judecați și condamnați la moarte. Care a fost ultima dorință a soților Ceaușescu, înainte să fie secerați de gloanțe?

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați în Decembrie 1989

25 decembrie rămâne în istorie drept ziua care a schimbat soarta României! Elena şi Nicolae Ceauşescu au fost executaţi într-o garnizoană militară din Târgovişte. Sentinţa la moarte a fost pronunţată de un aşa-numit tribunal al poporului, care i-a găsit vinovați.

Procesul a început pe 25 decembrie ora 13:20 și s-a terminat în jurul orei 14:40, în garnizoana din Târgoviște.

citește și: Omul care i-a împușcat pe Nicolae și Elena Ceaușescu, acum 30 de ani: "Le-au pierdut cadavrele, ofițerul nu știa că sunt ei, morți, credea că păzește două colete mari"

Capetele de acuzare pentru Elena și Nicolae Ceaușescu erau:

  • Genocid - peste 60.000 victime;
  • Subminarea puterii de stat prin organizarea de acțiuni armate împotriva poporului și a puterii de stat. Infracțiunea de distrugere a bunurilor obștești, prin distrugerea și avarierea unor clădiri, explozii în orașe etc.
  • Subminarea economiei naționale.
  • Încercarea de a fugi din țară pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depuse la bănci în străinătate.

După proces, Elena și Nicolae Ceaușescu au fost executați de un pluton.

Cine l-a omorât pe Nicolae Ceaușescu, de fapt! Ultima dorință a dictatorului a fost îndeplinită: „Sunt și acum nervos, nu doresc nimănui să trăiască așa ceva”

Nicolae și Elena Ceaușescu

În urmă cu câțiva ani, parașutistul Ionel Boeru a dezvăluit faptul că este mai mult decât sigur de faptul că el i-a omorât pe soții Ceaușescu. În preajma Crăciunului, acesta a acceptat o misiune fără să știe ce avea să urmeze. Ulterior a aflat că urma să împuște doi oameni neînarmați. pentru cei de la The Guardian, Ionel Boeru a declarat că gloanţele lui au ucis pe soții Ceaulescu. Motivul? Potrivit acestuia, atunci când a început să tragă, unul dintre cei trei militari din plutonul de execuţie nu s-a putut mişca preţ de câteva secunde, iar al doilea nu şi-a pus arma pe automat şi a tras doar câteva focuri, pe rând.

citește și: Soții Ceaușescu, sumă colosală ascunsă în conturi secrete! Ce s-a ales de bani

„Sunt și acum nervos atunci când discut despre asta. Am curmat două vieţi și este mare lucru. În război este ok, dar atunci când omori oameni neînarmaţi este mai dificil. Nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva”, a mai dezvăluit Ionel Boeru pentru The Guardian.

Tot el a fost cel care a dezvăluit și faptul că ultima dorință a lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu a fost aceea de-a fi executați împreună.

Recomandari