Antena Căutare

Cine poate beneficia de cardul de energie în valoare de 1400 de lei. Se va acorda în două tranșe

Cei care fac parte din populația vulnerabilă vor putea beneficia de un ajutor pentru facturile la energie.

Cine poate beneficia de cardul de energie în valoare de 1400 de lei. Se va acorda în două tranșe

Profimedia

Românii care se încadrează în rândul populației vulnerabile pot beneficia de cardul de energie, în valoare de 1400 de lei. Iată ce a anunțat ministrul Investițiilor.

Citește și: Anunț îmbucurător din partea Guvernului. Românii ar putea primi noi vouchere. Când intră în vigoare proiectul

Cine poate beneficia de cardul de energie în valoare de 1400 de lei. Se va acorda în două tranșe

Populația vulnerabilă va putea beneficia de un ajutor de la Stat în ceea ce privește cheltuielile pentru factura la energie. Așadar, vor fi emise carduri în valoare de 1400 de lei, care se vor acorda în două tranșe, a câte 700 de lei, pe an.

Ministrul Investițiilor Marcel Boloș, a explicat pentru Antena 3 CNN, ce pot face românii care se încadrează în rândul populației vulnerabile.

„Am gândit acest mecanism prin Poșta Română, pentru că avem în vedere toate formele de consum energetic.

Avem cele două tranșe, 700 de lei, de două ori pe an. Și aici avem în vedere sezonul rece, respectiv sezonul care începe din octombrie-noiembrie și continuă până în luna martie-aprilie.

Acest card de energie nu are valoare nominală, doar dă dreptul beneficiarului să utilizeze sumele pe care noi le trimitem în mandat poștal. Banii se virează de către MIPE în conturile de la Poșta Română și de acolo poșta încarcă aceste sume în conturi de mandat poștal.

La poștă te prezinți cu documentele justificative pentru consumurile energetice pe care dorești să le achiți și, prin poștă, flexibilizăm posibilitatea de a deconta consumurile energetice", a mai precizat ministrul Marcel Boloș.

Citește și: Vouchere sociale 2022. Lista completă a magazinelor unde pot fi folosite cardurile în valoare de 250 de lei pentru alimente

Cardurile de energie, în valoare de 1400 de lei, se pot folosi până la data de 31 decembrie 2023, în două tranșe, și anume:

  • 700 de lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023 – 30.06.2023;
  • 700 de lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023 pentru perioada 01.07.2023 – 31.12.2023.

Conform propunerii de ordonanţă, vor beneficia de măsură:

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

c) familiile beneficiare de alocaţie de susţinere a familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, cu modificările şi completările ulterioare;

d) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

Ce pot cumpăra românii cu cardul de energie

Sprijinul este sub forma unui voucher tipărit și va fi distribuit de către Compania Națională Poșta Română, cu valabilitate pe teritoriul României, prin care se conferă titularului dreptul de a beneficia de sprijin pentru:

  • energie electrică
  • energie termică în sistem centralizat
  • gaze
  • butelie
  • lemne pentru foc
  • păcură
  • peleți și alte materiale de încălzire

De altfel, românii eligibili pentru cardul de energie își pot plăti datoriile curente sau restante către furnizorii de energie.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Rezultate Loto 27 noiembrie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... La aniversarea a 29 de ani de la prima emisie live, Antena 1 invită telespectatorii sa spună din nou „Ajut eu!”...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x