Antena Căutare

Modificări la Codul Rutier: Parcarea pe trotuar va fi interzisă. Aplicarea noii legi îi revoltă pe șoferi

O nouă modificare în Codul Rutier le-ar putea aduce mari probleme șoferilor. Parcarea pe trotuare ar putea fi interzisă, noul proiect de lege aducând în discuție chiar ridicarea mașinilor. Măsura propusă vine în contextul în care tot mai mulți șoferi ignoră prevederea potrivit căreia au obligația să lase spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor, blocând astfel trecerea. 

O nouă modificare în Codul Rutier le-ar putea aduce mari probleme șoferilor. Parcarea pe trotuare ar putea fi interzisă, noul proiect de lege aducând în discuție chiar ridicarea mașinilor. Măsura propusă vine în contextul în care tot mai mulți șoferi ignoră prevederea potrivit căreia au obligația să lase spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor, blocând astfel trecerea.

În legislația rutieră actuală, mașinile parcate neregulamentar pot fi ridicate doar în situația în care ele se află pe carosabil. Și tot în legislația rutieră se mai precizează că mașinile pot fi parcate pe trotuare doar dacă există indicatoare sau marcaje în acest sens și dacă, după parcarea mașinii, mai rămâne un spațiu pentru circulația pietonilor de cel puțin un metru lățime.

“Poliția este privată de un instrument eficient prin care poate înlătura pericolul creat, spre exemplu, de blocarea accesului de către o mașină parcată neregulamentar într-un spital sau o școală sau o grădiniță. Sau în cazul în care prin staționarea vehiculului respectiv, pietonii – inclusiv părinți cu copii mici sau persoane cu dizabilități – sunt forțați să folosească carosabilul pentru deplasare expunându-se riscului de accidente. În toate aceste situații, din cauza formulării actuale a legii, poliția nu poate dispune singura măsură care înlătură efectiv pericolul, adică înlăturarea acelui vehicul”, arată iniţiatorii legii.

Pe de altă parte, șoferii se arată revoltați, mai ales că în Capitală locurile de parcare, indiferent de zona orașului, sunt o reală problemă.

Atenție, șoferi! O înșelătorie nouă produce pagube mari conducătorilor auto!... Cod Rutier 2019. Modificări noi! Cum ar putea rămâne șoferii fără mașini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x