Antena Căutare

Codul roşu de viscol a devastat judeţe întregi! Vântul a bătut cu puterea unui URAGAN! Un TIR, aruncat în șanț! Imagini cumplite! VIDEO

Codul roşu a pus în pericol mii de oameni, care au rămas blocaţi pe şosele. Vântul a bătut cu puterea unui uragan, cu peste 200 de kilometri pe oră, iar în unele zone, temperaturile resimţite au fost ca la Polul Nord, minus 69 de grade Celsius.

Codul roşu de viscol a devastat judeţe întregi! Vântul a bătut cu puterea unui URAGAN! Un TIR, aruncat în șanț! Imagini cumplite! VIDEO Galerie
Codul roşu de viscol a devastat judeţe întregi

Salvatorii au dus misiuni contracronometru pentru a-i scoate din nămeţi sau pentru a duce la spital bolnavi în stare gravă.

Iarna a prins mii de români pe drum. Viscolul le-a transformat maşinile în blocuri de gheaţă. În Botoşani, un TIR răsturnat a oprit pe șosea sute de mașini. A durat două ore până ce utilajele de deszăpezire le-au venit în ajutor să le deschidă calea. Unii au crezut că au găsit soluţia salvatoare.

Viscolul a lovit puternic şi în Buzău, un alt judeţ aflat noaptea trecută sub cod roşu. Autorităţile de aici au decis închiderea tuturor drumurilor naţionale care tranzitează acest judeţ. Decizia i-a înfuriat pe şoferi.

„E zăpadă, blocaţi! E vânt, blocaţi! E ploaie, blocaţi! Păi, fraţilor, lăsaţi-ne să muncim, mă!”, „Ce fac autorităţile? Iar i-a luat prin suprindere? E august?”, au fost două reacții față de autorități.

Este o situaţie în care s-au găsit şi şoferii din Tulcea, peste noapte. Vântul a suflat la rafală chiar şi cu 100 de kilometri pe oră. Este imposibil să te ţii pe picioare.

Viscolul a măturat şi judeţul Călăraşi. Două porţiuni din Autostrada Soarelui au fost închise. Rafale de vânt au aruncat un TIR în şanţ.

Şi în Brăila autorităţile au închis toate drumurile, însă nu toţi au ştiut asta. O maşină în care se aflau patru adulţi şi un copil a fost căutată câteva ore printre nămeţi de pompieri, după apelul de ajutor.

Noaptea de cod roşu a venit cu extreme. În Munţii Călimani, din Bistriţa, temperatura resimţită din caza rafalelor de vânt a fost de minus 69 de grade Celsius. Iar la Cota 1500 de la Sinaia, vântul a atins viteze de uragan de categoria unu - 216 kilometri pe oră.

Pagubele lăsate în urmă codurile de vreme extremă s-au văzut dimineaţă. În Harghita, drumul spre Lacul Roşu a fost compet blocat de copacii smulşi sau rupţi de vânt.

În Argeş, lângă Aninoasa, vijelia a pus la pământ 200 de hectare de pădure.

Chiar şi după expirarea codului roşu, salvatorii au continuat să intervină pentru a scoate oamenii din zăpadă. Pasagerii din 15 maşini împotmolite în localitatea Iazu din Ilfov au fost adăpostiţi în sediul primăriei din Bragadiru.

A fost nevoie de salvatori şi în Cogeleac, Constanţa, unde o tânără care a intrat în travaliu a fost dusă la spital cu o şenilată.

Vremea severă a determinat autorităţile să ţină multe dintre drumuri închise toată ziua. Spre disperarea oamenilor care încercau să ajungă la serviciu.

Din seara aceasta, scăpăm de viscol, dar meteorologii avertizează că, după noaptea de mâine se va instala gerul. Este posibil să vorbim de temperaturi sub minis 20 de grade. Iar valori termice sub pragul gerului, adică sub minus 10 grade, foarte probabil să înregistrăm în majoritatea zonelor ţării.

Un prim bilanţ al episodului de vreme severă arată că 110 case şi peste 100 de automobile au fost avariate. 29 de drumuri naţionale au fost închise, iar 180 de localităţi din 19 judeţe au rămas, parţial sau total, fără curent electric. În Brăila, Buzău, Călăraşi şi Ialomiţa şcolile au fost închise, azi. Cursurile s-au suspendat parţial în alte șapte judeţe.

România, un paradis pentru străinii veniți să muncească... Număr record de radiografii pulmonare, datorită unei aplicaţii inventate de un inginer de software...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x