Antena Căutare

COLECTIV, 3 ANI. Două slujbe de pomenire au avut loc pentru victimele incendiului

Două slujbe de pomenire pentru victimele incendiului din clubul bucureştean Colectiv au avut loc marţi, la trei ani de la tragedie, în București.

Două slujbe de pomenire pentru victimele incendiului din clubul bucureştean Colectiv au avut loc marţi, la trei ani de la tragedie, în București.

Primul parastas a fost oficiat la Biserica Sfântul Nicolae - Broşteni, cel mai apropiat lăcaş de cult creştin ortodox de locul tragediei, în faţa monumentului funerar ce a fost ridicat în 2017 de Arhiepiscopia Bucureştilor. Slujba a fost oficiată de părintele protopop al Sectorului 4, Ion Armaşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

„Biserica, la fel ca şi în primele momente de după tragedie, se roagă pentru odihna sufletelor celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul eveniment care a îndoliat România şi, în acelaşi timp, înalţă rugăciuni pentru sănătatea celor care încă mai suferă şi pentru familiile îndoliate care au pierdut persoane dragi", a spus Ion Armaşi pentru Agerpres.

„Este un moment în continuare foarte actual, pentru că nu s-au schimbat foarte mult lucrurile de atunci şi până acum. Există o anumită emoţie în rândul întregii societăţi şi un astfel de eveniment tragic nu se poate şterge din memoria colectivă. Biserica se roagă, ca întotdeauna, ajută, sprijină şi este alături de toţi cei care sunt în suferinţă şi care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu", a mai spus protopopul.

Al doilea parastas a avut loc în Piaţa Bucur, la crucea din faţa clubului, în imediata apropiere a locului tragediei.

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit în timpul unui concert susţinut de trupa rock bucureşteană ”Goodbye to Gravity”, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei. În urma incendiului din clubul Colectiv, izbucnit în seara de 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 65 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Una dintre aceste persoane și-a pus capăt zilelor, în urma suferințelor îndurate.

Vești bune pentru toți bucureștenii! 100 de tramvaie noi în București, cu fonduri UE. Pe unde vor circula... Zile libere 2018. Când pică vacanța de iarnă și câte zile libere au elevii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x