Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor (r)

Complicele lui Gheorghe Dincă a recunoscut tot! Ce i-au făcut Luizei Melencu este cumplit: „A fost supusă la perversiuni sexuale groaznice”

Joi, cazul Caracal a luat o întorsătură dramatică! DIICOT a anunțat arestarea lui Ștefan Risipiceanu, un alcoolic fără rost în viață, „omul de casă al lui Gheorghe Dincă”. Cu toate că a avut tupeul fantastic de a apărea în fața jurnaliștilor și în emisiuni TV, susținându-se nevinovăția, în fața anchetatorilor a dat declarații terifiante despre chinul la care a fost supusă Luiza Melencu.

Ștefan Risipiceanu (stânga) și Gheorghe Dincă (dreapta)

Anunțul exploziv al reținerii lui Ștefan Risipiceanu a aruncat cazul Caracal în aer. Bănuielile multora au fost confirmate: Gheorghe Dincă nu a acționat singur!

VIDEO | Momentul în care s-a scufundat nava cu oi din Portul Midia! Aici ai filmul complet

Risipiceanu, un alcoolic fără carte, fără familie, fără casă, fără rost, era unul dintre apropiații principalului suspect în cazul uciderii Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu.

Toată vara, Risipiceanu nu s-a ascuns de lumina reflectoarelor, dând nenumărate declarații jurnaliștilor și apărând chiar la emisiunea Acces Direct, a Antenei 1. De fiecare dătă, bărbatul care considerat „omul de casă” al lui Dincă spunea aceeași poveste: nu a văzut nimic, nu știa nimic.

„N-am văzut, domne, nimic. N-am văzut niciodată nimic în casa lui Dincă. Nimic suspect. Eu mă duceam doar să-l ajut la ce avea nevoie. Două săptămâni am stat la el acasă înainte să fie arestat, am dormit în şopronul din curte, dar n-am văzut nimic.”

La Acces Direct, a fost întrebat de mai multe ori, de unde avea arsurile de pe mâini și brațe: „De la soare sunt ars. Sunt şi pe corp. La faţă nu m-am ars pentru că mereu port şapcă.”

Potrivit Adevărul, anchetatorii l-au avut în vizor pe Risipiceanu de la bun început. Pe 6 septembrie, fostul şef al DIICOT, Felix Bănilă a ieşit public și a vorbit despre acesta:

„În data de 7 august s-a dispus specialiştilor din Institutul Naţional de Criminalistică stabilirea profilului genetic al unei persoane din anturajul inculpatului, Risipiceanu Ştefan, si compararea profilului genetic determinat al acestuia, precum si a profilelor genetice ale inculpatului si victimelor cu profilele genetice rezultate din examinarea firelor de par, a urmelor de contact şi a mai multor obiecte purtătoare de urme, ridicate din casa si autoturismul inculpatului”, a declarat Bănilă.

Surse din anchetă au declarat că „omul lui Dincă” a negat cât a putut orice legătură cu răpirea și uciderea celor două adolescente. Însă, într-un final, Risipiceanu ar fi mărturisit că a violat-o pe Luiza Melencu, chiar în ziua în care a fost răpită de Dincă, dar a negat orice implicare în uciderea ei.

„E groaznic ce s-a întâmplat acolo. Acea fată a fost supusă la perversiuni sexuale groaznice. Fane a susţinut mult timp că nu-şi aminteşte nimic. Când era întrebat anumite lucruri concrete susţinea că nu mai ştie, că era beat. Până la urmă a recunoscut că în luna aprilie a văzut când Dincă a adus-o acasă pe Luiza Melencu. L-a întrebat cine-i fata şi George, cum îi spunea el, i-a spus că a adus-o pentru câteva partide de sex. Acela a fost momentul în care Fane i-a cerut lui Dincă să-l lase şi pe el să aibă relaţii cu fata. Cu siguranţă a fost complicele lui Dincă, dar deocamdată nu există elemente că ar fi şi participat la uciderea tinerei”, au declarat, pentru Adevărul, surse din anchetă.