Antena Căutare

Alertă lângă București! Șase comune sunt în carantină, după ce au fost confirmate noi cazuri de pestă porcină

Este alertă în judeţul Prahova, după ce pe fondul de vânătoare au fost confirmate şapte cazuri de pestă porcină africană la mistreţ! Şase comune, situate pe o rază de 13 kilometri, sunt în carantină.

Este alertă în judeţul Prahova, după ce pe fondul de vânătoare au fost confirmate şapte cazuri de pestă porcină africană la mistreţ! Şase comune, situate pe o rază de 13 kilometri, sunt în carantină. Iar autorităţile au luat imediat măsuri, ca să evite răspândirea focarului.

Zeci de porci mistreţi trăiesc în pădurea Scroviştea, în judeţul Ilfov. Tot aici au fost confirmate şapte focare de pestă porcină africană la mistreţ. Iar măsurile de control sunt aplicate în cele mai mici detalii, în localităţile cu risc.

În total, şase comune sunt în alertă: Poienarii Burchii, Şirna, Tinosu, Gorgota, Puchenii Mari şi satul Curcubeu, din comuna Balta Doamnei.

Medicii veterinari avertizează localnicii că trebuie evitate contactele cu mistreţii şi este obligatoriu ţinerea porcilor domestici în spaţii împrejmuite. Pentru o mai bună gestionare a situaţiei, primarii din comunele vizate vor trebui să anunţe de urgenţă fiecare caz de îmbolnăvire descoperit la porcii din gospodăriile localnicilor.

O femeie a născut un copil care cântărește 720 de grame! Medicii fac eforturi ca să-l mențină în viață: ”Mâna lui e cât ... Vremea se schimbă drastic! Ploi torențiale, vijelii și grindină, în București, în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x