Antena Căutare

Comunicat de presă. Vești bune după semnarea acordului de preluare a Enel România. Mesajul PPC către români

România este o piață strategică pentru PPC, au transmis grecii în primul lor mesaj după semnarea acordului de preluare a afacerilor Enel România. Compania a anunțat că intenționează să investească în dezvoltarea operațiunilor. Iată mesajul transmis.

ppc
Mesajul transmis de către PPC românilor, după semnarea acordului de preluare a Enel România | PPC

PPC a oferit asigurări că totul va decurge fără probleme pentru angajații și clienții Enel. „Compania își va continua activitatea în condiții normale, fără schimbări pentru clienții sau angajații Enel.

Clienții vor fi deserviți în continuare în condițiile contractuale existente, conform legislației în vigoare. Preluarea nu va afecta în niciun fel angajații Enel din România, care vor fi o parte importantă a planurilor de creștere viitoare”, spun cei de la PPC.

Vești bune după semnarea acordului de preluare a Enel România

PPC își propune să continue și să dezvolte ceea ce Enel a construit în ultimii 18 ani în România în materie de energie verde, mobilitate electrică, portofoliu de clienți și servicii cu valoare adăugată.

„Vedem multe oportunități pe piața locală și intenționăm să investim în dezvoltarea operațiunilor din România”, se arată în declarația transmisă de PPC. Odată cu finalizarea achiziției, Grupul PPC va deveni cel mai mare jucător de pe piața de energie din Europa de Sud-Est.

Rezultatele financiare ale companiei pentru anul 2022, anunțate aseară, confirmă faptul că PPC este o companie solidă, în curs accelerat de creștere. Profitabilitatea operațională a crescut în 2022. Mai exact, EBITDA recurentă s-a ridicat la 953,7 milioane EUR, în creștere cu 82 milioane euro (9,4%) față de 2021.

„În 2022, PPC a reușit să facă față condițiilor fără precedent de volatilitate și incertitudine care au predominat în piețele unde suntem prezenți, pe tot parcursul anului, implementând în același timp și planul de afaceri.

Aceste rezultate reiterează reziliența profitabilității noastre operaționale în ultimii 3 ani. Am făcut achiziții selective în Grecia și am semnat acordul privind achiziționarea platformei integrate a Enel din România, pe care o considerăm o oportunitate unică și alegerea ideală, atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere al afacerilor, întărind prezența PPC în regiune.

Ne axăm în continuare pe transformarea PPC și pe implementarea Planului nostru de afaceri, onorându-ne angajamentul de a distribui dividende în 2024 pe baza profiturilor din 2023. În ceea ce privește acordul de achiziție din România, ne concentrăm pe finalizarea tranzacției până în trimestrul al treilea al anului 2023, urmând apoi să prezentăm Planul Strategic Actualizat, în cadrul Capital Markets Day”, a declarat Georgios Stassis, președinte și CEO PPC.

Rugăciunea puternică pe care să o rostești de Buna Vestire. Vei avea parte de bunăstare sufletească și trupească... Rezultate Loto 26 martie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x