Antena Căutare

Concediu de ingrijire a copilului, obligatoriu si pentru tati, a intrat astazi in vigoare

Incepand de astazi, nu numai mama isi va lua concediu pentru a avea grija de bebelus. Si tatal va fi obligat sa stea acasa, cel putin o luna.

Noua directiva europeana prin care ambii parinti trebuie sa aiba grija cel putin o luna de bebelusul lor a intrat in vigoare. Dintr-un total de 12 luni de concediu, un parinte va sta acasa 11 luni si celalalt cel putin o luna.


Directiva europeana se va aplica in cazul tuturor bebelusilor nascuti dupa 1 martie 2012. Practic, din concediul de un an pe care fiecare parinte are dreptul sa-l ia pentru cresterea copilului, cel putin o luna va reveni celuilalt.

Altfel spus, daca viitoarea mamica opteaza pentru concediu de maternitate, pe parcursul acelui an si tatal va fi obligat sa stea cu micutul cel putin o luna, si invers.

In schimb, va beneficia de acest drept celalalt parinte, iar indemnizatia va fi calculata dupa aceeasi regula: 75% din media veniturilor nete, realizate in ultimele 12 luni dinaintea nasterii copilului. Indemnizatia de crestere a copilului nu poate depasi insa 3.400 de lei. Masura este menita sa-i incurajeze si pe tatici sa-si asume responsabilitati familiale.

Maria David, suspendata din functia de judecator la ICCJ... Directorul Casei de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, retinut pentru luare de mita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x