Antena Căutare

Concediu maternitate 2018. Modificări noi la indemnizația de creștere a copilului

Concediu maternitate 2018. Guvernanții își propun să ia măsuri pentru încurajarea natalității în România, așadar vor să schime anumite aspecte în ce privește condițiile indemnizației de creștere a copilului. 

Concediu maternitate 2018. Modificări noi la indemnizația de creștere a copilului
indemnizatie de crestere

Concediu maternitate 2018. Guvernanții își propun să ia măsuri pentru încurajarea natalității în România, așadar vor să schime anumite aspecte în ce privește condițiile indemnizației de creștere a copilului.

Concediu maternitate 2018. Una dintre corecțiile pe care le vizează aceștia sunt acordarea unei indemnizații mai mari persoanelor care, la mai puțin de 12 luni de la revenirea la muncă din concediu de materitate, intră din nou în concediu pentru creșterea copilului (CCC), așa cum se întâmplă în prezent.

Astfel că, pentru a remedia această situație, recent a fost pusă în discuția senatorilor o propunere legislativă care ar putea să permită acestor persoane să beneficieze de o indemnizație mai mare.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor conține o serie de schimbări privind concediile de creștere a copilului și indemnizația aferentă. Această propunere a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere, iar pentru a fi și pusă în aplicare, este nevoie de aprobarea parlamentarilor, urmată de publicarea actului în Monitorul Oficial.

Concediu maternitate 2018. Mai exact, dacă o persoană solicită un nou concediu de creștere a copilului, în mai puțin de 12 luni de la finalizarea anteriorului concediu, iar în această perioadă obține venituri impozabile din care rezultă o indemnizație mai mică decât cea anterioară, i se va acorda persoanei în cauză indemnizația stabilită pentru concediul anterior.

Această modificare este propusă deoarece, indemnizația lunară calculată pe o perioadă mai scurtă de 12 luni este, de obicei, mai mică, iar acest proiect ar putea duce astfel la majorarea concediului de maternitate.

Concediu maternitate 2018. Cuantumul indemnizației lunare reprezintă ” 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului”.

Potrivit legislatiamuncii.manager.ro, indemnizația de creștere a copilului a urcat la 1.250 lei, începând cu 1 ianuarie 2018.

Concediu maternitate 2018. Un salariat poate beneficia de concediu pentru creșterea copilului:

  • până la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului;
  • până la împlinirea vârstei de 3 ani în cazul copilului cu handicap.
  • Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârstă de 3 ani, salariații pot beneficia de concediu pentru îngrijirea copilului până la vârstă de 7 ani.

surse: avocatnet.ro, legislatiamuncii.manager.ro

Locuri de muncă pentru români în Europa! Se oferă salarii mari, fără să fie nevoie de studii superioare... Absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor susţine examenul de rezidenţiat. Câte locuri au fost scoase la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x