Antena Căutare

Constanţa: Bărbat suspect de coronavirus, internat la Spitalul de Boli Infecţioase

Un bărbat de aproximativ 40 de ani a fost internat duminică seara, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, după ce a acuzat febră şi tuse. El a povestit autorităţilor că a intrat în contact cu un italian în Constanţa. Bărbatul a fost testat pentru a stabili dacă are sau nu coronavirus, fiind aşteptat rezultatul investigaţiilor.

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a declarat că duminică seara familia unui bărbat din judeţul Constanţa a sunat la 112 şi a anunţat că acesta are febră şi tuse. Bărbatul de aproximativ 40 de ani a fost preluat de către un echipaj medical şi dus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. El avea febră 38,5 grade şi tuse. Bărbatul a povestit cadrelor medicale că a intrat în contact cu o persoană venită în Italia, întâlnirea având loc în judeţul Constanţa. El a fost testat pentru coronavirus de cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind aşteptat rezultat investigaţiilor. Prefectul a mai spus că luni, în judeţul Constanţa erau cinci persoane în carantină şi alte 183 izolate la domiciliu. El a afirmat că cele din cinci persoane sunt o familie formată din trei adulţi şi doi copii. Acestea s-au aflat în Italia, în zona unde este carantină din cauza coronavirusului şi ar fi intrat în contact cu o persoană care avusese legătură cu cineva diagnosticat cu coronavirus. George Niculescu spune că familia respectivă a plecat apoi la Udine, zona din Italia, unde nu este carantină din pricina coronavirusului şi s-a izolat la domiciliu timp de opt zile. Apoi, cele cinci persoane au venit în Constanţa şi au mers la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Acestea au fost testate, iar rezultatul a ieşit negativ. Totuşi, procedura spune că persoanele care intră în contact cu cineva suspectat de coronavirus trebuie să stea 14 zile în carantină. Aceste persoane au fost duse la Spitalul CF Constanţa. Prefectul spune că a fost contactat apoi de aceste persoane prin intermediul reţelelor de socializare şi i-au spus că în unitatea medicală condiţiile nu sunt cele mai bune deoarece nu au căldură şi nici apă caldă. Familia spunea că temperatura în camere era între 16-18 grade. George Niculescu a afirmat că a luat legătura cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, a spitalului şi ulterior a fost din nou contactat de familia care i-a transmis că problema s-a rezolvat. Persoanele trebuie să rămână în carantină timp de două săptămâni, iar la finalul acestei perioade vor fi din nou testate pentru coronavirus, urmând să plece acasă dacă rezultatul va fi negativ.

Sursa : news.ro

România, măsuri drastice pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Controalele sunt mai drastice decât în Italia... Descoperirea Poliției de Frontieră într-un camion încărcat cu role textile. Ce a găsit printre mărfurile transportate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x