Căutare Live

Construite în urmă cu un veac pe linia Galaţi-Bârlad, gările monument-istoric, par acum doar nişte clădiri-fantomă

Deşi sunt o comoară arhitecturală, nimeni nu s-a mai îngrijit de ele. Au rămas fără uşi şi ferestre, iar acoperişurile s-au prăbuşit peste sălile de aşteptare. În gările-ruine nu se mai poate intra iar, indiferent de vreme, călătorii sunt sunt nevoiţi să aştepte trenul pe peron.

Halta Frumuşiţa. Clădirea care domină locul, construită în stilul unui conac, este monument istoric. Cândva era una din cele mai frumoase gări din ţară. Acum, doar numele mai aminteşte de ce-a fost odată.

Fostul primar din Frumuşia a încercat să obţină trecerea clădirii în administraţia primăriei. Acesta ar fi vrut să fie încredinţată unei familii care să aibă grijă de ea. Între timp, primarul a murit. Şi odată cu el, şi proiectul.

Linia ferată care leagă Galaţiul de Bârlad a fost construită în 1909 din iniţiativa politicienilor vremii: Mihail Kogălniceanu şi Lascăr Catargiu. Şi odată cu ea şi cele 19 halte pentru care au fost aduşi arhitecţi din Italia şi Austria. La inaugurare a fost prezent şi Carol Întâi. Istoricii le numeau salba de nestemate din cărămidă.

Doar patru gări mai sunt acum funcţionale. Restul clădirilor, aflate în proprietatea Regionalei CFR Infrastructură, sunt teoretic, în stadiul de conservare. Acum câţiva ani, societea de transport a încercat să le scoată la licitaţie, dar în zadar.

Apel la 112! Un bărbat a apelat numărul de urgență pentru a verifica în cât timp poate fi localizat... Comerţul online a fost luat în vizor de comisarii ANPC. Autorităţile vor ca toţi cei care fac bani din vânzările pe dife...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri