Antena Căutare

Regulă nouă pentru sute de mii de români! Cine va fi obligat să aibă așa ceva acasă   

Montarea contoarelor individuale în locuințe va fi obligatorie pentru o categorie de români, potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Energiei.

Contoarele individuale vor fi obligatorii în toate apartamentele din România ce sunt alimentate de la o sursă centrală, potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Energiei.

Prin această Ordonanţă, ministerul vrea să repare o serie de greşeli pe care le-a făcut România în transpunerea unei directive europene privind eficienţa energetică, pentru care Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement.

În cazul în care încălzirea, răcirea sau apa caldă pentru o clădire sunt furnizate din sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau de o sursă centrală ce alimentează mai multe clădiri, este obligatorie montarea contoarelor de energie termică sau de apă caldă în punctele de delimitare/separare a instalaţiilor din punctul de vedere al proprietăţii sau al dreptului de administrare.

Directiva UE stabileşte obligaţia de a monta contoare pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie sau a repartitoarelor de costuri.

Totodată, pentru a asigura transpunerea corectă a directivei, se extinde obligaţia la nivel naţional, arată Ministerul Energiei, potrivit adevarul.ro.

Proiectul lansat de Ministerul Energiei mai arată că toţi agenţii economici, cu excepţia întreprinderilor mici şi mijlocii, vor fi obligaţi să realizeze, o dată la patru ani, un audit energetic pe întregul contur de consum energetic.

În prezent, companiile sunt obligate să realizeze un astfel de audit pentru pe un contur de consum energetic care să reprezinte cel puţin 50% din consumul energetic total.

Paște 2019. Tradiții în Săptămâna Mare pentru creștinii catolici... Cum a reușit un clujean să câștige la Loto 5 miliarde de lei cu 14 lei. 3 premii simultan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x