Antena Căutare

Control la Spitalul Elias după ce unitatea medicală ar fi primit materiale sanitare neconforme din partea unui furnizor

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a dispus un control la Spitalul Elias din Bucureşti, după ce unitatea medicală ar fi primit, din partea unei firme cu care a avut contract, materiale sanitare destinate intervenţiilor chirurgicale care nu ar corespunde din punct de vedere calitativ.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a dispus un control la Spitalul Elias din Bucureşti, după ce unitatea medicală ar fi primit, din partea unei firme cu care a avut contract, materiale sanitare destinate intervenţiilor chirurgicale care nu ar corespunde din punct de vedere calitativ.

"Ne-am autosesizat la apariţia unor articole legate de utilizarea unor materiale sanitare, în special pentru blocul corpul operator, care nu ar corespunde calitativ. Din primele informaţii ştim că aceste contracte de furnizare a acestor materiale au fost anulate, dar dorim să vedem exact dacă utilizarea acestora nu a pus în pericol siguranţa pacientului. De aceea, inspectorii DSP vor verifica aceste aspecte în cursul zilei de azi, iar în această după-amiază voi avea un raport preliminar cu primele concluzii", a declarat Sorina Pintea, joi, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Ministrul Sănătăţii a precizat că se va verifica dacă şi câte dintre materialele furnizate au fost utilizate, precizând că nu este afectată activitatea medicală în spital.

Întrebată cum a ajuns Spitalul Elias în această situaţie, Sorina Pintea a răspuns: "Paradoxal, respectând procedurile de achiziţie în sensul că au achiziţionat produsul la cel mai mic preţ, neţinând cont de raportul calitate-preţ”.

Aceasta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, contractul cu firma care ar fi furnizat materialele sanitare de calitate îndoielnică a fost reziliat.

"Contractul am înţeles că deja a fost reziliat în urma sesizărilor, vom vedea, depinde ce vom găsi la faţa locului. Consecinţele sunt în funcţie de ceea ce există acolo", a mai spus Pintea.

Sursa: News.ro

Femeile care fac avort ar putea fi condamnate la moarte! Cine a propus această pedeapsă: "Acești copii sunt vii și ... Video. Ambulanță fără sirenă, la un pas să spulbere un grup de pietoni. Imaginile sunt virale!...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x